Προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις και δεν θα κρυφτούμε πίσω από αρμοδιότητες δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
κακοκαιρια
Σύσκεψη συγκάλεσε το μεσημέρι της Τρίτης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης για το θέμα των ζημιών που προκλήθηκαν απο τις σφοδρές βροχοπτώσεις της περασμένης εβδομάδας.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Κοζάνης Π. Πλακεντάς, Φλώρινας Σ. Μπίρος και Γρεβενών Β. Σημανδράκος, οι δήμαρχοι Γρεβενών και Δεσκάτης Γ. Δασταμάνης και Δ. Καραστέργιος, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Π. Αργυριάδης και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα πολιτικής προστασίας Η. Κάτανας.

Ο Θ. Καρυπίδης δήλωσε πως “προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να δώσουμε λύσεις και δεν θα κρυφτούμε πίσω απο αρμοδιότητες”. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη έγινε μια πρώτη αποτύπωση των καταστροφών στη Δυτική Μακεδονία που φθάνουν τα 7-8 εκ. ευρώ, όπως παρουσιάζουν τα στοιχεία των διευθύνσεων τεχνικών έργων των περιφερειακών ενοτήτων, κι όλα αυτά σε μια δύσκολη στιγμή που και άλλες περιοχές στη χώρα πλήττονται.

Ο Θ. Καρυπίδης είχε επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή, που έχει και την ευθύνη συντονισμού της κατάστασης, με στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα ενίσχυσης απο το κράτος, ενώ σε ανοιχτή γραμμή βρίσκεται η Περιφέρεια με τη Γενική Γραμματεία Υποδομών και τη Γενική Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σε αυτή τη φάση καλούνται οι δήμοι να υποβάλλουν πρωτογενή αιτήματα για την αντιμετώπιση των καταστροφών στον Περιφερειάρχη που με τη σειρά του θα τα διαβιβάσει στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία και θα αξιολογήσει την κήρυξη των περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να τρέξουν ευκολότερα οι διαδικασίες ενίσχυσης και αντιμετώπισης των ζημιών.

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.