f1_34

Η αμερικανική εταιρία «Liberty Media» αγόρασε τα δικαιώματα της Formula 1 με το ποσό των 6.700.000.000 ευρώ.

Σε ρόλο εκτελεστικού διευθυντή για τρία χρόνια παραμένει ο Mπέρνι Εκλεστοουν και πρόεδρος θα είναι ο Τσέις Κάρεϊ.

Η «Libery Media» στηρίζεται από το μεγιστάνα των ΜΜΕ στις ΗΠΑ Τζέισον Μαλόουν και παράλληλα στη νέα ιδιοκτησία της Formula 1 θα εμπλέκεται και η «Chase Carey».

Από την εν λόγω εξαγορά προβλέπεται να κερδίσει ο Έκλεστοουν κοντά στα 500.000.000 ευρώ, ο οποίος θα συνεχίσει να κατέχει το 5.3% των μετοχών. Ο 85χρονος και μέχρι πρότινος μεγάλο αφεντικό της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού τόνισε: «Θα ήθελα να καλωσορίσω την Libery Media και την Chase Carey (την εταιρία) στη Formula 1, ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί τους».

Ο Κάρεϊ, ο οποίος συνεχίζει να αποτελεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου της 21st Century Fox του Ρούπερτ Μέρντοχ και είναι επίσης διευθυντής του Sky plc θα αποτελεί το νέο πρόεδρο της Formula 1. «Θαυμάζω πολύ την Formula 1 ως ένα μοναδικό , παγκόσμιο σπορ ψυχαγωγίας που προσελκύει εκατομμύρια οπαδούς ανά σεζόν σε όλο τον πλανήτη. Βλέπω ως μεγάλη ευκαιρία να βοηθήσω την Formula 1 να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί ώστε να ευημερεί προς όφελος του σπορ, των οπαδών και των επενδυτών», είπε χαρακτηριστικά.

 

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.