katrougal708_0

Σε μια νέα δήλωση προχώρησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά την πρότασή του να ανοίξουν κάποιο site ως εναλλακτική οι δημοσιογράφοι που θα μείνουν χωρίς δουλειά μετά τον διαγωνισμό- δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο υπουργός Εργασίας σε δηλώσεις του την Παρασκευή, αν και επέμεινε στις προτάσεις του, είπε ότι «η πρόταση δεν είναι “τύπου Μαρίας Αντουανέτας”, αν δεν έχετε δουλειά, να ανοίξετε site. Περί του αντιθέτου πρόκειται. Εμείς πρώτα-πρώτα πήραμε μέτρα νομοθετικά, τα οποία στη Βουλή όσοι μας κατηγορούν σήμερα για άλλο πράγμα τότε, μας κατηγορούσαν για σοβιετικά μέτρα, για ελάχιστο αριθμό προσωπικού στα κανάλια».

Aς σημειωθεί ότι η δήλωσή του προς ανέργους των ΜΜΕ «αν δεν έχετε δουλειά, ανοίξτε site» επικρίθηκε με δριμύτητα και τον συνέκριναν με τη Μαρία Αντουανέτα, που έλεγε στους φτωχούς εξεγερμένους της Γαλλίας «αν δεν έχουν ψωμί να φάνε παντεσπάνι».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους εξερχόμενος του Γαλλικού Ινστιτούτου και της εκδήλωσης «Μια αναδρομή στο μέλλον του Εργατικού Δικαίου όπου ήταν ομιλητής, ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε την πρότασή του για παροχή επιταγής εισόδου εργασίας (voucher) αντί για επίδομα ανεργίας στους εργαζομένους των μη αδειοδοτούμενων ΜΜΕ.

«Πήραμε μέτρα για τη νομιμότητα, γιατί, ειδικά στον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, δεν είναι μόνο θέμα κράτους δικαίου, είναι και δημοκρατίας, γιατί η διαπλοκή ξέρετε πού καταλήγει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται και για το μέλλον των εργαζομένων στην ιδιωτική τηλεόραση. «Μας ενδιαφέρει η πορεία καθενός εργαζομένου, γι’ αυτό πήραμε τα μέτρα αυτά», διευκρίνισε, σύμφωνα με το το ΑΜΠΕ.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο και για «αντιπολιτευτικό τόνο που χαρακτήρισε τις δηλώσεις που έγιναν για μία πρόταση η οποία συζητήθηκε με τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων στα μέσα και που η ουσία της ήταν να υπάρχει επιδότηση της θέσης εργασίας, ώστε κανένας να μην είναι άνεργος». «Πώς αυτό μεταφράστηκε στα μέσα; Ότι είναι τάχα πρόταση του υπουργείου Εργασίας, τύπου Μαρίας Αντουανέτας, αν δεν έχετε δουλειά, να ανοίξετε site. Περί του αντιθέτου πρόκειται» εξήγησε ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Κατρούγκαλος εκτιμά ότι ο αριθμός αυτών που θα χάσουν τη θέση δουλειάς τους στα κανάλια αυτά, θα είναι μικρός, «επειδή υπάρχει και η εναλλακτική δυνατότητα των ιδιοκτητών των μέσων που δεν πήραν άδεια να συνεχίσουν τη λειτουργία τους με άλλο τρόπο (web ή συνδρομητικό)». «Ένας άνθρωπος, όμως να μείνει άνεργος στην κατάσταση αυτή της ζούγκλας που υπάρχει στα μέσα, μας απασχολεί», σημείωσε, «γιατί φαίνεται από τις στατιστικές ότι, πριν από την κρίση, 4.000 άνθρωποι δούλευαν στον χώρο αυτό και, τώρα, έχουν περιοριστεί σε 2.600. Δεν είναι, επομένως, ο αριθμός μόνο των σημερινών εργαζομένων και στο παρελθόν υπήρχε μεγάλος αριθμός».

 

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.