ΑΝΤΡΑΣ

Η σωστή διατροφή συμβάλλει στην ενίσχυση της πνευματικής οξύτητας του άνδρα και στην μείωση προβλημάτων υγείας. Τρώγοντας μια ποικιλία υγιεινών τροφών θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας και θα έχετε μια καλύτερη ζωή.

Επίσης, οι άφθονες φυτικές ίνες είναι σημαντικές για το πεπτικό σας σύστημα.

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Οι παρακάτω τροφές θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την ενέργειά σας και να αποκτήσετε μια ισορροπημένη διατροφή.

1.Κινόα
Η κινόα προσφέρει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από κάθε άλλο σιτηρό. Έχει περισσότερες φυτικές ίνες και σχεδόν διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης από το καστανό ρύζι. Επίσης, οι πρωτεΐνες που έχει αποτελούνται από ένα σχεδόν τέλειο μίγμα αμινοξέων που το σώμα σας μπορεί εύκολα να διασπάσει και να το μετατρέψει σε μυ. Σε συνδυασμό με μια χούφτα υγιεινά λίπη και υδατάνθρακες,  βοηθά στο να διασφαλιστεί χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, και αυτό είναι σημαντικό κυρίως για τους διαβητικούς και  όσους προσέχουν το βάρος τους.

 

2. Πιπεριές
Όλες οι πιπεριές είναι γεμάτες με αντιοξειδωτικά, αλλά περισσότερο οι χρωματιστές, κίτρινε, κόκκινες, πορτοκαλί. Αυτό συμβαίνει επειδή το χρώμα είναι το αποτέλεσμα των καροτενοειδών, τα οποία είναι συγκεντρωμένα στη σάρκα της πιπεριάς. Οφέλη που παρέχονται από αυτές τις χρωστικές ουσίες (καροτενοειδή) δρουν για την καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, την προστασία από τον ήλιο και για τη μείωση του κινδύνου για διάφορους τύπους καρκίνου.

 

3. Αμύγδαλα
Μια καθημερινή ποσότητα 30g είναι αρκετή. Αυτά τα μονοακόρεστα λιπαρά είναι γνωστό ότι είναι υπεύθυνα για πολλά οφέλη υγείας, συμπεριλαμβανομένης της βελτιωμένης μνήμης. Σχεδόν το ένα τέταρτο των θερμίδων τους προέρχονται από φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

 

4. Αυγά
Με μόνο 72 θερμίδες, κάθε αυγό έχει 6g πρωτεΐνης, μαζί με των ζωτικής σημασίας θρεπτικών ουσιών. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Obesity διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που αντικατέστησαν υδατάνθρακες με αυγά για πρωινό έχασαν 65% περισσότερο βάρος, αλλά χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης. Επιπλέον, οι λάτρεις των αυγών έχουν τις μισές πιθανότητες να έχουν έλλειψη βιταμίνης Β12 και 36% λιγότερο πιθανό να είναι ανεπαρκείς σε βιταμίνη Ε.

 

5. Πράσινο τσάι
Τα οφέλη για την υγεία μας λόγω των κατεχινών, ομάδα των αντιοξειδωτικών που βρίσκονται στο τσάι είναι πολλά. Έρευνες δείχνουν ότι βοηθά στις καρδιοαγγειακές παθήσεις και στη μείωση βάρους.Οι απόψεις για την επίδραση του πράσινου τσαγιού στην πρόληψη του καρκίνου είναι αντικρουόμενες, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως το πράσινο τσάι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.

 

6. Σέσκουλα
Το σέσκουλο αποτελεί πολυβιταμινούχο φυτό, προσφέροντας σημαντικές ποσότητες τόσο16 βιταμινών όσο και θρεπτικών ουσιών. Βοηθά στην ενίσχυση των  οστών, της βιταμίνης Κ, της βιταμίνης Α, που είναι ενάντια στον καρκίνο και την ενίσχυση της όρασης και της βιταμίνης Ε, η οποία αναπτύσσει την πνευματική οξύτητα.

 

7. Σκόρδο
Allicin, μία αντιβακτηριακή ένωση, η οποία βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου, ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα, μειώνει την αποθήκευση λίπους και καθαρίζει το δέρμα σας. Για να το ενεργοποιήσετε, θα πρέπει να λιώσετε το σκόρδο και καλύτερο είναι να το φάτε ωμό, διότι η πολλή θερμότητα καθιστά την ένωση άχρηστη.

 

8. Γκρέιπφρουτ
Μπορούμε να το αποκαλούμε απλά το καλύτερο φρούτο για το σώμα. Σε μια μελέτη 100 παχύσαρκων ατόμων στην κλινική Scripps στην Καλιφόρνια, εκείνοι που έτρωγαν μισό γκρέιπφρουτ με κάθε γεύμα έχασαν κατά μέσο όρο 1.6kg κατά τη διάρκεια 12 εβδομάδων, ενώ όσοι δεν έτρωγαν έχασαν λιγότερο από μισό κιλό. Επίσης, όσοι έβαλαν στη διατροφή τους το γκρέιπφρουτ παρουσίασαν μείωση στα επίπεδα της ινσουλίνης, υποδεικνύοντας ότι τα σώματά τους ήταν σε καλύτερη θέση να μεταβολίσουν τη ζάχαρη.

 

9. Γιαούρτι
Το ελληνικό γιαούρτι περιέχει λιγότερη ζάχαρη και περισσότερη πρωτεΐνη σε σύγκριση με άλλα. Αυτό σημαίνει ότι η κοιλιά σας γεμίζει περισσότερο σα να φάγατε ένα γεύμα και όχι ένα σνακ.

10. Αβοκάντο
Μερικά λίπη είναι πραγματικά καλό για τον οργανισμό. Περισσότερες από τις μισές θερμίδες σε κάθε κρεμώδες πράσινο φρούτο προέρχεται από μονοακόρεστα λιπαρά, που σύμφωνα με μελέτες μπορούν να βελτιώσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης σας και να μειώσουν την ποσότητα των τριγλυκεριδίων (σ.σ: κακά λίπη) που υπάρχουν στο αίμα σας. Αυτό έχει ως φυσικό επακόλουθο τη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιακής νόσου.

 

newsauto


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.