skimpeΣίγουρος ότι η Εθνική θα ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018, σήμερα Τρίτηαπέναντι στο Γιβραλτάρ εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής Μίχαελ Σκίμπε. Ο γερμανός τεχνικός υποστήριξε ότι η «γαλανόλευκη» θα πάρει την νίκη στην πρεμιέρα, ενώ κατέστησε σαφές ότι τα φιλικά τον βοήθησαν να βγάλει συμπεράσματα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα σημεία/ κλειδιά του Γιβραλτάρ: «Φυσικά και είδαμε πράγματα. Ειδικά στο αμυντικό σκέλος. Έχουμε δει ορισμένα ματς. Ότι έχουν καλά αποτελέσματα έως το 70 – 75 περίπου. Δεν θα είναι εύκολος αγώνας. Από την άλλη είμαστε σίγουροι πως πρέπει να νικήσουμε και ότι θα νικήσουμε».

Για το Γιβραλτάρ ως αντίπαλο: «Τα πάει καλά. Ίσως σε κάποια ματς με ανώτερης δυναμικότητας ομάδες χάνουν την αυτοπεποίθησή τους. Εμείς θέλουμε αύριο να πάμε καλά».

Για τους αγώνες με τέτοιους αντιπάλους: «Όπως είπε ο αρχηγός μας χάσαμε 2 φορές από τα Φερόε και έχουμε ηττηθεί από το Λουξεμβούργο. Κάποιες φορές είναι δύσκολο. Όμως έχουμε πιο καλή φόρμα, πιο καλή ομάδα τώρα σε σχέση με τότε και έτσι περιμένουμε να δείξουμε το καλύτερο δυνατό και να μπορέσουμε να κερδίσουμε τον αγώνα. Είναι πολύ σημαντικό να αρχίσουμε με τους 3 βαθμούς. Δεν έχει να κάνει με το σκορ. Πρέπει να κερδίσουμε στον… δρόμο μας για την προσπάθεια για την πρόκριση».

Για το πως θα παίξει η Εθνική και το κατά πόσον ο Τοροσίδης θα είναι βασικός:
«Εξαρτάται από την ομάδα το πως θα παίξουμε. Κάποιες φορές έχεις και τραυματισμούς. Τώρα δεν έχουμε. Στα τελευταία ματς ως κόουτς έχω πολλές προοπτικές και επιλογές για το πως θα παίξουμε και με τι σύστημα. Σε αυτό το διάστημα που είμαι, είδα το πως ανταποκρίνονται οι παίκτες μου και σε τι θέσεις. Για τον Βασίλη ναι εφόσον είναι καλά, θα παίξει».

Για το ότι οφείλει να παίξει πιο επιθετικά: «Πράγματι είναι διαφορετικό το παιχνίδι. Πρέπει να βρούμε λύσεις στην τακτική μας, να έχουμε κατοχή και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Αύριο θέλουμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Όσες περισσότερες γίνεται και να κερδίσουμε».

Για το Γιβραλτάρ και εάν έχει ξαναπάει ποτέ εκεί: «Δεν έχω έρθει ποτέ ξανά εδώ. Κάποιες φορές έχω περάσει. Ελπίζω να έχει αύριο κόσμο στο γήπεδο. Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να παίξουμε στο Γιβραλτάρ αυτό το ματς».

Για το πρόγραμμα και την κλήρωση της Ελλάδας: «Και πριν από 2 χρόνια η Εθνική είχε καλό πρόγραμμα και καλή κλήρωση και τερμάτισε τελευταία. Το βασικό είναι να παίξει καλά η ομάδα και να παίρνει αποτελέσματα«.

Ο Βασίλης Τοροσίδης είπε:

Για την δυναμική του Γιβραλτάρ: «Κοιτάξτε. Σίγουρα το Γιβραλτάρ δεν είναι από τις δυνατές ομάδες του ομίλου και γενικά. Εμείς όμως την… πάθαμε με τα Φερόε. Χάσαμε 2 φορές και βγήκαμε τελευταίοι. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη νίκη και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας».

Για που θα αγωνιστεί και την ομάδα: «Δεν ξέρω. Ρωτήστε τον κόουτς που θα παίξω. Είμαι καλά. Εάν δεις από τους 2 ομίλους μπορείς να πεις ότι όντως ο προηγούμενος ήταν πιο βατός. Όποιος και να είναι ο όμιλος εάν δεν είμαστε αυτοί που πρέπει θα έχουμε πρόβλημα. Εάν δεν παίξουμε δεν θα κερδίσουν. Και τα παιδιά του Γιβραλτάρ θέλουν τη νίκη: 11 εμείς και 11 αυτοί. Η ομάδα δείχνει καλά σημάδια. Φαίνεται αυτό και με Ολλανδία και από το κλίμα που το ζω εγώ. Ακόμα και στην ήττα με την Αυστραλία δεν ήμασταν κακοί. Εάν σε αυτά τα 10 ματς παίξουμε αυτό που μπορούμε έχουμε τύχη να προκριθούμε, εάν υποθέσουμε πως το Γιβραλτάρ είναι το πιο αδύναμο και το Βέλγιο το πιο δυνατό σύνολο».

δολ

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.