eurogroup-dosi-708

Η ευρωζώνη δεν θα απελευθερώσει επιπλέον χρήματα για την Ελλάδα στο Eurogroup της Μπρατισλάβα, σημειώνει η Handelsblatt Global, επικαλούμενη διπλωμάτες της ΕΕ.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, όπως σημειώνει το Reuters, οι διπλωμάτες ισχυρίζονται πως η Αθήνα έχει εφαρμόσει μόνο 2 από τις 15 πολιτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αποτελούν προϋποθέσεις για την εκταμίευση των χρημάτων. Επιπλέον, υπογραμμίζουν πως κινείται με αργούς ρυθμούς στην ιδιωτικοποίηση κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

Η Handelsblatt Global αναφέρει πως το Eurogroup έχει εγκρίνει μία δόση των 10,3 δισ. ευρώ για την Ελλάδα τον Μάιο από το συνολικό πακέτο. Τα 7,5 δισ. του ποσού αυτού έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα με το υπόλοιπό να «φτάνει» το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τους διπλωμάτες το Eurogroup θα συζητήσει μόνο την έκθεση προόδου για την Ελλάδα στη συνεδρίαση της Μπρατισλάβα.

Το σχόλιο ήρθε μετά από την δήλωση του επικεφαλής του ESM, που ανέφερε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να εξασφαλίσει βραχυπρόθεσμα η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει τα μέτρα ανακούφισης του χρέους «πολύ σύντομα» εάν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί.

 

 

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.