Μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα.

tsipras-ganti-708

Η συνεργασία των ελληνικών αρχών με τηνΎπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για την διαχείριση των προσφυγικών ροών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο πρωθυπουργός με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φιλίπο Γκράντι.

«Παρ’ όλο που για όλους μας ήταν μια δύσκολη εποχή, έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας και να αυξήσουμε την αποδοτικότητά μας, ιδιαίτερα στο πεδίο της προκαταγραφής», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται γαι ένα παγκόσμιο ζήτημα.

Ωστόσο, ο Φ. Γκράντι παρότι συμμερίστηκε το γεγονός ότι «η διαδικασία της προκαταγραφής ήταν μια καλή άσκηση, που αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρξει μια καλή διαχείριση», τόνισε πως «αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προκλήσεις όπως έχω επαναλάβει».

« Έρχεται χειμώνας, χρειάζεται να οργανωθούμε, χρειάζεται να οργανωθείτε, εμείς είμαστε πραγματικά εδώ, όπως είπα και την προηγούμενη φορά, για να σας βοηθήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, υπογραμμίστηκε  η ανάγκη για αύξηση του αριθμού μετεγκαταστάσεων προσφύγων από την Ελλάδα και επανεγκαταστάσεων από την Τουρκία και συζητήθηκε ο ρόλος της Ελλάδας στην ανάδειξη του προσφυγικού ζητήματος, στο πλαίσιο και της διάσκεψης που διοργανώνει ο ΓΓ του ΟΗΕ για το Προσφυγικό.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, για τον ανθρωπισμό και την αποτελεσματικότητα με την οποία διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση, μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από αυξανόμενες τάσεις εχθρότητας και προκατάληψης απέναντι στους πρόσφυγες.

 

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.