37157ecb00000578-0-image-a-2_1470873143936

Στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας, δέκα χώρες πανηγύρισαν το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία τους.

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για εννέα χώρες και την ανεξάρτητη ομάδα αθλητών χωρίς πατρίδα.

Αναλυτικά οι δέκα ομάδες:

Μπαχρέιν

Ένατη και φαρμακερή για το Μπαχρέιν. Το ασιατικό κράτος, του περσικού κόλπου κατέκτησε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στην ένατη διοργάνωση Ολυμπιακών αγώνων που πήρε μέρος. Η Κενυατικής καταγωγής Ρουθ Τζέμπετ κέρδισε το στιπλ κι έγινε η πρώτη χρυσή Ολυμπιονίκης για το Μπαχρέιν. Πρέπει να σημειώσουμε ότι το 2008 ο Ρασίντ Ραμζί είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 1.500 μέτρα, το οποίο όμως του αφαιρέθηκε λόγω ντόπινγκ.

Φίτζι

Τα νησιά Φίτζι έγραψαν ιστορία στο Ριό. Το μικρό νησιωτικό κράτος, κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων το όποιο μάλιστα ήταν χρυσό. Οι παίκτες των Φίτζι ήταν νικητές του ράγκμπι σέβενς για πρώτη φορά στην ιστορία, αφού το αγώνισμα έκανε πρεμιέρα φέτος στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Ανεξάρτητοι

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται ήταν η πρώτη φορά που κάποιος αθλητής ανεξάρτητος έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου. Ο Φεχαΐντ Αλ Ντιχάνι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην σκοποβολή και το αγώνισμα του διπλού τραπ. Ο αθλητής κατάγεται από το Κουβέιτ, που αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ακτή Ελεφαντοστού

Στη 14η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς αγώνες ευτύχησε η Ακτή του Ελεφαντοστού να κατακτήσει Ολυμπιακή κορυφή. Ο Σεΐχ Σαλάχ Τζούνιορ Σισέ πέτυχε την απόλυτη έκπληξη όταν επικράτησε στον τελικό του τάεκβοντο των 80 κιλών του Μουχαμάντ Λουλαλό από τη Μεγάλη Βρετανία.

Ιορδανία

Μετά από 10 διοργανώσεις Ολυμπιακών αγώνων η Ιορδανία είδε αθλητή από τη χώρα να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του Ολυμπιακού βάθρου. Ο Αχμάντ Αμπουγκάους επικράτησε του Ρώσου Αλεκσέι Ντενισένκο στον τελικό των 68 κιλών στο τάεκβοντο.

Κόσοβο

Το Κόσοβο αναγνωρίστηκε το 2014 από τη ΔΟΕ και ως εκ τούτου ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε διοργάνωσε Ολυμπιακών αγώνων. Μια γυναίκα κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για το Κόσοβο που έμελλε να είναι και το πρώτο του στην διοργάνωση. Η Μεϊλίντα Κελμέντι στην κατηγορία των -52 κιλών στο τζούντο επικράτησε στον τελικό της Ιταλίδας Οντέτ Τζιοφρίντα. Στη χώρα της έγινε δεκτή με απίστευτες τιμές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ήταν και η σημαιοφόρος του Κοσόβου στην τελετή έναρξης.

Πουέρτο Ρίκο

Η Μόνικα Πούιγ πραγματοποίησε ένα μαγικό τουρνουά στο τένις. Η Πορτορικάνα τενίστρια επικράτησε στον τελικό της Ανζελίκ Κέρμπερ και έγινε η πρώτη γυναίκα που κατακτά μετάλλιο για το Πουέρτο Ρίκο αλλά και η πρώτη αθλήτρια που κατακτά χρυσό για τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής.

Σιγκαπούρη

Στον τελικό των 100 μέτρων πεταλούδα ο 21χρονος Τζόσεφ Σκούλινγκ νίκησε το είδωλό του, Μάικλ Φελπς. Αυτό ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τη Σιγκαπούρη. Ο νεαρός κολυμβητής μάλιστα θα εισπράξει και το μεγαλύτερο μπόνους στην ιστορία, αφού οι ιθύνοντες της Σιγκαπούρης θα του δώσουν 735 χιλιάδες δολάρια.

Τατζικιστάν

Στο έκτο Ολυμπιακό του ταξίδι το Τατζικιστάν πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στους Ολυμπιακούς αγώνας. Ο Ντίλσχοντ Ναζάροφ ήταν ο μεγάλος νικητής στη σφύρα γράφοντας ιστορία για τη χώρα του.

Βιετνάμ

Ο Χοάνγκ Γουάν Βιν στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι έγινε ο πρώτος Βιετναμέζος που κατακτά χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Αυτή ήταν η 15η συμμετοχή του Βιετνάμ.

 

sdna


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.