6ο ελληνικό μετάλλιο στο Ρίο

stefan 2Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο με 4.85μ. Το ασημένιο πήρε η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με το ίδιο ύψος και το χάλκινο η Νεοζηλανδή Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ με 4.80μ.

Είναι το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ στην ιστορία της διοργάνωσης και το 7ο χρυσό. Συνολικά η Ελλάδα έχει στο στίβο 30 μετάλλια, 7 χρυσά, 12 ασημένια και 11 χάλκινα. Παράλληλα η Ελλάδα πήρε το 6ο της μετάλλιο στο Ρίο και το τρίτο χρυσό!

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) κατετάγη 7η με 4.60μ μαζί με την «ασημένια» Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) με το ίδιο ύψος.

Η απονομή για τη Στεφανίδη και η ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου θα γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής (02:15).

Η Στεφανίδη κατέκτησε το τρίτο της μετάλλιο στη χρονιά, καθώς ήταν τρίτη το χειμώνα στο Παγκόσμιο του Πόρτλαντ και “χρυσή” πριν από λίγες εβδομάδες στο Ευρωπαϊκό του Αμστερνταμ.

stefanΠαράλληλα με αυτή της την εμφάνιση επιβεβαίωσε περίτρανα πως είναι η σταθερότερη αθλήτρια της χρονιάς εκείνη που αναμένεται να προσπαθήσει να κρατήσει τα σκήπτρα του αγωνίσματος για την επόμενη τετραετία.

Και η αλήθεια είναι πως η Στεφανίδη, τόσο βάσει ηλικίας όσο και ικανότητας είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και με στόχο φυσικά τη διάκριση στο Τόκιο.

Παράλληλα επανέφερε τη χώρα στον πίνακα των μεταλλίων, για πρώτη φορά από το 2008, ενώ είναι η πρώτη φορά που θα ακουστεί εθνικός μας ύμνος από το 2004 και τους Αγώνες της Αθήνας.


Η κατάταξη στον τελικό

1. Κατερίνα Στεφανίδη (ΕΛΛΑΔΑ) 4.85 μέτρα

2. Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4.85

3. Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία) 4.80

4. Αλάνα Μπόιντ (Αυστραλία) 4.80

5. Χόλι Μπράντσοου (Μ. Βρετανία) 4.70

6. Νικόλ Μπίχλερ (Ελβετία) 4.70

7. Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) 4.60

7. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4.60

9. Μαρτίνα Στρουτς (Γερμανία) 4.60

10. Λίσα Ρίζιχ (Γερμανία) 4.50

11. Τίνα Σουτέι (Σλοβενία) 4.50

12. Κέλσι Άμπε (Καναδάς) 4.50

loading…


Στις πρώτες της δηλώσεις μετά τον αγώνα, η Κατερίνα Στεφανίδη ανέφερε :
“Δεν το εχω συνειδητοποιήσει ακόμη,ειχα καλά άλματα στα 4,90μ. και το ηθελα πολυ να το κάνω αυτό το ύψος. Μόλις έκανε η Morris την τρίτη προσπάθεια της νόμιζα ότι το πέρασε, μετά πήδηξε ο άνδρας μου μες το στάδιο, είμαι πολύ χαρούμενη.
Όποτε είχα μια αμφιβολία στον αγώνα, ο Μιτς μου κράτησε την ψυχολογία ψηλά και είχαμε πει ότι τα 4,85μ. θα είναι σημαντικό ύψος.Δεν ανησύχησα στη χαμένη προσπάθεια στα 4,80μ., ηξερα οτι θα χρειαστεί μεγαλύτερο ύψος και είπα στον εαυτό μου στη 2η προσπάθεια, ότι ειναι η τελευταία μου και ότι είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πρέπει να το περάσω.
Με επηρεάζει να κοιτάω τις προσπάθειες των άλλων συναθλητριών μου κι αποφάσισα από φέτος να μην κοιτάω τα άλματα τους.

Στα 4,90μ. πηδηξα με καινούριο κοντάρι.Θέλω μια βδομάδα να το συνειδοτηποιήσω,κάνω επικοντώ απο τα 10 μου και μου πήρε πολλά χρόνια να φτάσω σε αυτό το επίπεδο για αυτό και είναι πολύ σημαντικό για μένα αυτό το μετάλλιο.
Το ονειρευόμουν και το είχα στο μυαλό μου πολύ καιρό τώρα.Μετά το Λονδίνο για δυο εβδομάδες είχα ένα πρόβλημα στο πόδι και δεν έκανα άλματα στην προπόνηση,ειμαι με αντιβιοτικά,δεν το πιστεύω ακόμη.
Από μικρή έλεγα να μη με πατήσει κανένα αυτοκίνητο για να μπορώ να κώνω παγκόσμιο ρεκόρ,η χρονιά έχει πάει πολύ καλύτερα από ότι περίμενα.

Ευχαριστώ τον κόσμο, έχω δεχτεί πολλή αγάπη και πολλά μηνύματα”.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.