aig708_1

Οργή έχει προκαλέσει η δήλωση υπεύθυνων αιγυπτιακού καναλιού, οι οποίοι απαγόρευσαν σε 8 γυναίκες παρουσιάστριες να βγουν στο γυαλί, αν πρώτα δεν χάσουν… κιλά.

Οι φορείς του καναλιού είπαν στις γυναίκες πως θα μπορούν να επιστρέψουν στο πόστο τους, μόνο όταν θα έχουν χάσει τόσα κιλά, ώστε να έχουν μία πιο κατάλληλη εμφάνιση.

Απο την πλευρά της, η Οργάνωση υπέρ των γυναικείων δικαιωμάτων βρήκε απαράδεκτη τη στάση του αιγυπτιακού καναλιού, αναφέροντας πως έτσι παραβιάζει το σύνταγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, φαίνεται πως ο διευθυντής του σταθμού όχι μόνο είχε υποχρεώσει τις γυναίκες να χάσουν βάρος, αλλά τους είχε δώσει διορία ένα μήνα.

Μία από τις οκτώ παρουσιάστριες δήλωσε πως αυτό που θέλει είναι οι ίδιοι οι τηλεθεατές να αποφασίσουν αν είναι υπέρβαρες- ή οχι- για την τηλεόραση, ενώ οι υπόλοιπες θεώρησαν πως το θέμα δεν έπρεπε να βγει στην δημοσιότητα, σύμφωνα με το BBC.

Η Ιμάν Μπέιμπερς, πρόεδρος της Ένωσης για την Ανάπτυξη και Ενίσχυση των γυναικών με βάση το Κάιρο, ανέφερε πως το να κρίνει ο οποιοσδήποτε μία γυναίκα με βάση το βάρος της, σημαίνει πως απλά δεν έχει τα σωστά κριτήρια.

«Το πρόβλημά μας είναι πως κρίνουμε τους ανθρώπους με βάση την εμφάνισή τους και όχι με αυτό που προσφέρουν. Θα καταλάβαινα την απόφαση των αρμοδίων αν οι γυναίκες δεν ήταν καλές στην δουλειά τους ή εμφανίζονταν απρεπώς στην εκπομπή τους. Δεν έχει σημασία, αν η παρουσιάστρια είναι λεπτή ή υπέρβαρη. Αν είναι ευχάριστη στους τηλεθεατές και δεν χρησιμοποιεί απρεπείς εκφράσεις, τότε όλα είναι φυσιολογικά», ανέφερε.

Από την άλλη, οι χρήστες του διαδικτύου στην Αίγυπτο φαίνεται να έχουν διχαστεί επί του θέματος με μερικούς να υποστηρίζουν πως η απόφασή των φορέων ήταν υπερβολική και άλλους να λένε πως οι παρουσιαστές δεν ήταν ούτως η άλλως ευχάριστοι στο κοινό.

iefimerida

 


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.