mpolt oltΟ Γιουσέιν Μπολτ επιβεβαίωσε ότι απλά είναι… άπιαστος. Με χρόνο 19.78 τερμάτισε πρώτος στα 200μ. και κατέκτησε το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο (πάντα χρυσό) στο εν λόγω αγώνισμα.

Πριν τον τελικό ο Τζαμαϊκανός υπεραθλητής ήταν τόσο χαλαρός που χόρευε πριν από την εκκίνηση, ενώ μετά τον τερματισμό αποθεώθηκε από τον κόσμο, στο γύρο του θριάμβου.

Ο Καναδός, Αντρέ ντε Γκρας με 20.02 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και ο Γάλλος Κριστόφ Λεμέτρ γονάτισε όταν διαπίστωσε ότι τερμάτισε τρίτος στην κούρσα με 20.12.

Η πολυαγαπημένη μητέρα του Μπολτ, η οποία διαρκώς του γκρινιάζει, παρακολουθούσε ήρεμη την κούρσα του γιου της από τις εξέδρες.

Μετά την κατάκτηση και αυτού του χρυσού ο Γιουσέιν Μπολτ έχει τρία σερί χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στα 100μ. και τα 200μ. (ο μοναδικός που το έχει πετύχει στα σπριντ) και απομένει η σκυταλοδρομία (4Χ100μ) για να ολοκληρώσει το επίτευγμα των τριών σερί χρυσών Ολυμπιακών μετάλλιων σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα.

Συνολικά ο Μπολτ έφτασε τα 8 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, γεγονός που τον μετατρέπει σε… μύθο του κλασσικού αθλητισμού.


iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.