synora.13.8.708

«Σαφάρι» ελέγχων επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων, με έδρα στη Βουλγαρία και την Κύπρο, ξεκινούν οι φορολογικές αρχές.

Στόχος να εντοπιστούν όσες χρησιμοποιούν αυτές τις χώρες για να αποφύγουν τη φορολογία στην Ελλάδα, ή να καταβάλουν μικρότερη φορολογία. Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο επικαλείται η «Καθημερινή», το προσεχές διάστημα θα υπογραφούν διακρατικές συμφωνίες με τη Βουλγαρία και την Κύπρο και αμέσως μετά θα σταλούν στην Αθήνα οι λίστες με τις επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων, καθώς και οι μετοχικές συνθέσεις βουλγαρικών και κυπριακών επιχειρήσεων στις οποίες δραστηριοποιούνται Ελληνες.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, στη βόρεια Ελλάδα δραστηριοποιούνται κυκλώματα που «στήνουν», επιχειρήσεις στη Βουλγαρία, όπου ο φόρος επί των κερδών είναι 10%, ενώ στην Ελλάδα 29%.

Το κυβερνητικό στέλεχος που μίλησε στην «Καθημερινή» τόνισε θα ότι θα επιβληθεί πολύ μεγάλο πρόστιμο σε όσες επιχειρήσεις εντοπισθούν ότι επί της ουσίας οι επιχειρηματικές δραστηριότητές τους είναι στην Ελλάδα, προκειμένου να ανακοπεί η δημιουργία εικονικών επιχειρήσεων στις γειτονικές χώρες.

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.