europi-treno-elbetia

Τα χρόνια περνούν χωρίς να το καταλαβαίνουμε και τα ταξίδια μειώνονται λόγω της κρίσης. Επειδή, όμως, μια φορά ζούμε, φροντίστε να κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι κάθε χρόνο ή κάθε 2 χρόνια, όσο ακόμα οι υποχρεώσεις το επιτρέπουν και η ηλικία δεν είναι προχωρημένη και απαγορευτική. Οι εμπειρίες που θα σας δώσουν, θα σας «γεμίσουν» μέχρι το επόμενο ταξίδι σας –αν όχι για μια ζωή.

Ταξιδέψτε με τρένο στην Ευρώπη
Όπως βλέπουμε, τα πράγματα για την Ευρώπη είναι ρευστά, γι’ αυτό ένα ταξίδι που θα μας επιτρέπει να τη γυρίσουμε στο μεγαλύτερο κομμάτι της, όσο οι συνθήκες παραμένουν οι ίδιες, επιβάλλεται. Προμηθευτείτε το Interrail Pass και ζήστε την εμπειρία να γυρίσετε την Ευρώπη με τρένο, η οποία από το 1973 χαρίζει αξέχαστες ταξιδιωτικές εμπειρίες στους ταξιδιώτες. Τα εισιτήρια του InteRail είναι διαθέσιμα για όλες τις ηλικίες και για πλήθος προορισμών που μπορείτε να ανακαλύψετε στοinterrail.eu.

Δείτε πολικές αρκούδες στο Spitsbergen της Νορβηγίας
Το νησί Spitsbergen είναι το μεγαλύτερο και το μοναδικό με μόνιμους κατοίκους στο αρχιπέλαγος Svalbard της βόρειας Νορβηγίας. Ακόμη, είναι το πιο βόρειο χωριό του πλανήτη κι εκεί υπάρχουν… περισσότερες πολικές αρκούδες από ανθρώπους, κάτι που το κάνει δημοφιλή προορισμό για τους πιο περιπετειώδεις ταξιδιώτες.

Το διάσημο και εντυπωσιακό Kinkaku-ji στο Κιότο

Ανακαλύψτε το Κιότο της Ιαπωνίας
Το Κιότο, για όσους το έχουν επισκεφτεί, «κλείνει» όλη την Ιαπωνία σε μια πόλη, με τους υπέροχους αρχαίους ναούς του, τις παραδόσεις του και την υπέροχη κουλτούρα και πολιτισμό του. Ο βουδιστικός ναός Kinkaku-ji είναι ένα από τα must που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος, αλλά τα αξιοθέατα είναι αμέτρητα: κάστρο Nijo, συνοικία Gion, ναός Φουσίμι Ινάρι κ.ά.

Κάντε ένα road trip στις Η.Π.Α.
Όταν σκεφτόμαστε road trip, οι Η.Π.Α. και ο περίφημος αυτοκινητόδρομος Route 66 μας έρχονται πάντα στο μυαλό. Μαζί με αυτά, το ταξίδι παίρνει νοσταλγική τροπή, με μια κόκκινη Chevrolet, στέκια για μπέργκερ στην άκρη του δρόμου που μοιάζουν βγαλμένα σαν από πίνακα του Edward Hopper, πινακίδες νέον από κάποια απομακρυσμένα ξωκλήσια με την υπόσχεση της λύτρωσης να αναβοσβήνει και πολλά άλλα που μόνο όποιος κάνει ένα τέτοιο ταξίδι μπορεί να τα ανακαλύψει. Αν είναι μέσα στα μελλοντικά σχέδιά σας, κάντε κλικ εδώ για να πάρετε ιδέες.

Η έρημος Wadi Rum το βράδυ

Κοιμηθείτε στην έρημο Wadi Rum της Ιορδανίας
Το κοκκινωπό τοπίο της Ιορδανίας χαρίζει ακατάπαυστα μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες σε ταξιδιώτες που αναζητούν την περιπέτεια στην έρημο. Η Wadi Rumείναι μια έρημος που την ημέρα σε καταβάλλει με τις κλιμακώσεις της και τη νύχτα ο γεμάτος αστέρια ουρανός της σε αφήνει άφωνο. Πλήθος τουριστών επιλέγει να περάσει ένα τουλάχιστον βράδυ εκεί, με ή χωρίς σκηνή, να νιώσει κάτι από τη ζωή των Βεδουίνων και να χαθεί στο άπειρο του φωτισμένου από τα αστέρια ουρανού. Η Wadi Rum βρίσκεται περίπου 1 ώρα μακριά οδικώς από την Aqaba, τη μοναδική παραθαλάσσια πόλη της Ιορδανίας.

Δείτε τις κορυφές των Ιμαλαΐων
Για πολλούς ταξιδιώτες δεν υπάρχει τίποτα μεγαλύτερο και πιο σημαντικό από το να βρεθούν στα Ιμαλάια. Ολόκληρη η οροσειρά εκτείνεται σε 2.400 χιλιόμετρα,από το Πακιστάν στα δυτικά, μέχρι την Ινδία στα ανατολικά και περιέχει όλες τις βουνοκορφές της Γης (πάνω από 140) που είναι πάνω από 7.000 μέτρα, με υψηλότερη όλων, την κορυφή του όρους Έβερεστ (8.848 μ.). Δεν χρειάζεται να ανεβείτε σε αυτή απαραίτητα, αρκεί να ζήσετε την εμπειρία, θαυμάζοντας το τοπίο σε μια εμπειρία ζωής που δύσκολα θα μπορείτε να περιγράψετε με λέξεις. Οι πόλεις που αποτελούν κεντρικά σημεία για ένα τέτοιο ταξίδι περιλαμβάνουν το Κατμαντού, τη Λάσα, το Ισλαμαμπάντ, το Πάρο, το Δελχί και το Guwahati.

Μουσικοί του δρόμου στην Κούβα παίζουν στους ρυθμούς της σάλσα κάθε ώρα και στιγμή

Χορέψτε σάλσα στην Αβάνα της Κούβας
Μέσα από τον καπνό του πούρου, ο ρυθμός της σάλσα είναι διάχυτος στην Κούβα, με τις γυναίκες να χορεύουν προς τους καβαλιέρους τους και τους άντρες να παίρνουν θέση με τις ανάλογες ενδυμασίες, φωνάζοντας “Aqui, aqui!” («εδώ»). Δεν χρειάζεται να αφήσετε το χορό στους επαγγελματίες, αφού πολλά οργανωμένα ταξίδια κανονίζουν μαθήματα και για τουρίστες, ανάμεσα στα διάφορα πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στην Κούβα.

clickatlife


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.