INTERPOL

Ονομάζεται Ζωή Μερτζανή και κατηγορείται στις ΗΠΑ για παράνομο ανέβασμα ταινιών στην ιστοσελίδα NinjaVideo, η οποία πλέον βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Στο στόχαστρο της Interpol για πειρατεία ταινιών βρίσκεται μια 41χρονη Ελληνίδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδα «Guardian» η γυναίκα ονομάζεται Ζωή Μερτζανή και κατηγορείται στις ΗΠΑ για παράνομο ανέβασμα ταινιών στην ιστοσελίδα NinjaVideo, η οποία πλέον βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από την Interpol να υπάρξει συντονισμένη επιχείρηση κατά της πειρατείας, ενώ όπως έγινε γνωστό, στη λίστα καταζητούμενων της Interpol υπάρχουν συνολικά 22 Έλληνες, άτομα που εμπλέκονται σε δολοφονίες, απαγωγές ανηλίκων και εμπόριο ναρκωτικών.

Η 41χρονη κατηγορείται ότι είχε την εποπτεία πολλών «uploaders» ταινιών σε παράνομες ιστοσελίδες που είχαν ως βάση τους την Ευρώπη, τους οποίους -μεταξύ άλλων- κατηύθυνε να εντοπίζουν περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

Παράλληλα, κατηγορείται ότι μαζί με άλλα τέσσερα άτομα για συνωμοσία για τη διάπραξη παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων και προσβολής με ηλεκτρονικά μέσα.

Πάντως, όπως σημειώνει ο «Guardian», το κατηγορητήριο για την Ζωή Μερτζανή είναι «ασυνήθιστο», κυρίως διότι η ιστοσελίδα NinjaVideo δεν προκαλούσε μεγάλη ανησυχία για τις αμερικανικές αρχές, σε σύγκριση με άλλους πειρατικούς ιστότοπους.

protothema


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.