epikhdeios-  επικηδειος Πάντα ήσουν αγωνιστής στην ζωή Νίκο μου μόνο, που τώρα, ο αντίπαλος σου ήταν ανίκητος και σε πήρε παλικάρι μας κοντά του.

Όμως, Νίκο, ο κάθε άνθρωπος έχει μια διαδρομή στη ζωή έστω και αν ο δικός σου δρόμος δεν είχε την ολοκληρωμένη του τροχιά. Ήταν όμως μια διαδρομή  πολύ σημαντική για την μικρή μας κοινωνία που το χαρακτηριστικό της γνώρισμα ήταν η ποιότητα και η καθαρότητα ενός λαμπρού, ευγενικού και αδαμάντινου χαρακτήρα.

Κράτησες πολύ ψηλά Νίκο την σημαία της έντιμης πολιτικής στάσης, δεν έδωσες ποτέ αφορμή για αρνητικά σχόλια έξω στον κόσμο, έδειξες πως πρέπει να είναι ο ανιδιοτελής πολιτικός αγωνιστής και έδωσες μπόνους στο ΠΑΣΟΚ με την άψογη και καθαρή σου παρουσία στην τοπική μας κοινωνία.

Συνηθίζουμε να μιλάμε για τους αγώνες κάθε ενεργού πολίτη που φεύγει από τη ζωή και να αναφέρουμε το τι αντιπροσώπευσε η παρουσία του στα δημόσια πράγματα που είναι για μένα και το πρωτεύων ζητούμενο. Εσύ, Νίκο, δεν ήσουν ο φανατικός κομματικός παράγων που τυφλά και με πάθος υπεράσπιζε και προέβαλλε τον πολιτικό σου ρόλο. Ξεπερνούσες αυτά τα όρια και ήσουν ο ανθρώπινος πολιτικός που αγκάλιαζε και άπλωνε την δράση του σε όλο το φάσμα της τοπικής κοινωνίας. Δεν ήσουν ο φανατικός οπαδός του κλειστού κλαμπ κάποιας εσωτερικής κομματικής επιλογής. Ο χαρακτήρας σου ξεπερνούσε στεγανά, φανατισμούς και αυστηρές προσηλώσεις και έφθανε παντού μέσα στην κοινωνία μας, δείχνοντας έμπρακτα το μεγαλείο του πολιτικού σου ανθρωπισμού.

Τόσα χρόνια που βρεθήκαμε μαζί γνώρισα έναν άνθρωπο που ποτέ το πρόσωπο του δεν το σκίασε κάποια αρνητική και προσωποπαγής στάση αλλά ένα βλέμμα που ξεπερνούσε τα στενά κομματικά όρια, περνούσε πέρα από τον πολιτικό φανατισμό και αγκάλιαζε την κοινωνία μας στο σύνολό της, αποδεικνύοντας σταθερά και αξιακά πόσο ανώτερος χαρακτήρας ήσουν. Ακόμη και στον κομματικό μας χώρο που τόσο αφοσιώθηκες είχες την βαθιά εκτίμηση όλων μας και όταν κάποια στιγμή έγινε η επιλογή του Γραμματέα έχαιρες της εμπιστοσύνης του συνόλου των κομματικών μας στελεχών.

Ένας πράος και γλυκομίλητος άνθρωπος με αρχές και υψηλό πολιτικό πολιτισμό που είχε την εκτίμηση του συνόλου της κοινωνίας κάτι που καταγράφηκε με την θέση του Διευθυντού της Μαθητικής Εστίας που χρόνια πολλά κατείχες. Ένας άριστος διαχειριστής της λειτουργίας της Εστίας όπου όλα τα παιδιά που φιλοξενούνταν έγιναν και δικά του παιδιά, μιας και η ζωή δεν του έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσει δικά του.

Κανείς μα κανείς δεν σου καταλόγισε την ελάχιστη αρνητική στάση και το ελάχιστο ψεγάδι στην κοινωνική, προσωπική και πολιτική συμπεριφορά, όπου η εντιμότητα υποδειγματικού χαρακτήρα και το κρυστάλλινο ήθος ήταν το χαρακτηριστικό γνώρισμα της κάθε πολιτικής, κοινωνικής και υπηρεσιακής σου επιλογής.

Σήμερα, στον τελευταίο αποχαιρετισμό είναι μαζί σου όλοι οι φίλοι και σύντροφοί σου, όλη η κοινωνία των Γρεβενών στην γενέτειρά σου καθώς και με άπειρη αγάπη και πόνο από την απώλεια σου τα τρία σου αγαπημένα αδέρφια η Δέσποινα, η Στέλλα και ο Βασίλης καθώς και τα ανίψια σου που τόσο πολύ σου συμπαραστάθηκαν και που νιώθουν όμως σήμερα περήφανοι για τον αδερφό και θείο τους που πέρασε στη συνείδηση όλων σαν ένα φωτεινό, κοινωνικό και πολιτικό πρόσωπο με γενική καταξίωση στην Γρεβενιώτικη κοινωνία.

Καλό ταξίδι σύντροφε και φιλέ Νίκο……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.