apoelΜε τρία γκολ στις καθυστερήσεις (!), ο ΑΠΟΕΛ νίκησε 3-0 τη Ρόζενμποργκ και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Champions League. Οι πρωταθλητές Κύπρου είχαν ηττηθεί 2-1 στο πρώτο ματς στο Τροντχάιμ και ο αποκλεισμός έμοιαζε αναπόφευκτος όταν συμπληρώθηκαν 90 λεπτά αγώνα. Ομως, ο Γιάννης Γιαννιώτας που αγωνίζεται ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, δεν είχε πει την… τελευταία λέξη.

Στο 90+1΄ άνοιξε το σκορ και αργότερα (90+6΄) έβγαλε την ασίστ στον Βάντερ, ο οποίος έγραψε το 2-0. Στο 90+9′ ο Τόμς ντε Βινσέντι διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Η σύνθεση της κυπριακής ομάδας που είχε δοκάρι στο 51΄ με τον αρχηγό, Νεκτάριο Αλεξάνδρου:

Βάτερμαν, Καρλάο, Εφραίμ (71΄ Βάντερ), Ντε Βινσέντι, Αλεξάνδρου, Βινίσιους (71΄ Ορλάντι), Σωτηρίου (77΄ Ντε Καμάργκο), Μιλάνοφ, Ινιάκι Αστίθ, Νούνο Μοράις, Γιαννιώτας.

Στις άλλες αναμετρήσεις του 3ου προκριματικού, η Βικτόρια Πλζεν προκρίθηκε με δύο ισοπαλίες (0-0, 1-1) κόντρα στην Καραμπάχ, εκμεταλλευόμενη το εκτός έδρας γκολ.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ διπλασίασε τις νίκες απέναντι στην Ντιναμό Τιφλίδας, επικρατώντας με 1-0 στην πρωτεύουσα της Γεωργίας.

Μεγάλη έκπληξη πέτυχε η ιρλανδική Ντάνταλκ που ενώ είχε χάσει 1-0 από τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στη Λευκορωσία, έκανε τη μεγάλη ανατροπή με 3-0 αφήνοντας «έξω» ένα από τα μεγάλα φαβορί του 3ου γύρου. Σκόρερ των δύο πρώτων τερμάτων που έβαλαν τις βάσεις για τη «χρυσή» πρόκριση ήταν ο ΜακΜίλαν (44′, 59′), ενώ στο 90′ «χτύπησε» και ο Μπένσον.

Τέλος, η Λουντογκόρετς χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει με νίκη 4-2 την αντίσταση του Ερυθρού Αστέρα, ο οποίος στην κανονική διάρκεια κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα (2-2) που έγινε στη Σερβία.

Το σκορ άνοιξε ο Ντόναλντ μόλις στο 17′, ο Καφού ισοφάρισε στο 23′ και από εκεί και έπειτα… μίλησε ο Βάντερσον. Στο 40′ έκανε το 1-2 και στην παράταση σημείωσε άλλα δύο τέρματα (92′, 97′)… τελειώνοντας τους Σέρβους.

loading…

Για τον Αστέρα, ο Ιμπάνιεζ ήταν αυτός που είχε ισοφαρίσει (2-2) στο 62′ με πέναλτι, αλλά τελικά δεν έφτασε στους γηπεδούχους. Με 10 παίκτες έπαιζαν και οι δύο ομάδες στο β’ ημίχρονο, καθώς στο 44′ αποβλήθηκε ο Πλαστούν για τους Βούλγαρους και ένα λεπτό αργότερα, ο Κανγκά από τον Αστέρα.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ σε αναμετρήσεις-ρεβάνς για τον 3ο  προκριματικό του Champions League (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) – Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) 3-0 (1-2)
Σκόρερ: 90+1΄ Γιαννιώτας, 90+6΄ Βάντερ, 90+9΄ Ντε Βινσέντι

Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)-Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 0-0 (0-0)
Σκόρερ: –

Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) – Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 0-1 (0-2)
Σκόρερ: 8΄ Ρογκ

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) – Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 2-4 (2-2) –Παράταση–
Σκόρερ: 17΄ Ντόναλντ, 62΄πεν. Ιμπάνιες – 23΄ Τζόναθαν Καφού, 40΄, 92΄, 97΄ Βάντερσον

Ντάνταλκ (Ιρλανδία) – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) 3-0 (0-1)
Σκόρερ: 44′, 59′ ΜακΜίλαν, 90΄ Μπένσον


ΤΕΤΑΡΤΗ
ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ)-Άγιαξ (Ολλανδία) (1-1)
Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) (0-0)
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Παρτιζάνι (Αλβανία) (1-0)
Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) (1-1)
Άντερλεχτ (Βέλγιο)-Ροστόφ (Ρωσία) (2-2)
Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) (0-2)
Σέλτικ (Σκοτία)-Αστάνα (Καζακστάν) (1-1)
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)-Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) (1-0)
Κοπεγχάγη (Δανία)-Άστρα Τζιούρτζιου (Ρουμανία) (1-1)
Μονακό (Γαλλία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) (1-2)

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.