poli

Μετά την αιματηρή επίθεση σε εκκλησία στη Νορμανδία, με τον αποκεφαλισμό του ιερέα, την περασμένη εβδομάδα, το ISIS συνεχίζει να τρομοκρατεί με απειλές για τον χριστιανισμό.

Και καλεί με νέο ανατριχιαστικό μήνυμά του όλους τους τζιχαντιστές που βρίσκονται σε χώρες της Δύσης να επιτεθούν στον χριστιανισμό και να συνεχίσουν τον αιματηρό πόλεμο που έχει προκαλέσει πόνο σε εκατοντάδες οικογένειες που έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους.

Το περιοδικό «Dabiq», το προπαγανδιστικό όργανο των τζιχαντιστών, καλεί τους Χριστιανούς να «Σπάσουν τον Σταυρό», στο τελευταίο του τεύχος και τους δίνει δύο επιλογές: να ρισκάρουν να σκοτωθούν στον «μάταιο» πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος ή να ασπαστούν το Ισλάμ και να μπουν «στους κήπους του παραδείσου».

Στο κείμενο που τιτλοφορείται «Γιατί σας μισούμε, γιατί σας πολεμάμε» οι τζιχαντιστές, αναφέρουν χαρακτηριστικά:

  1. Σας μισούμε, πρώτα και περισσότερο απ’ όλα γιατί είστε άπιστοι. Αρνείστε τη μοναδικότητα του Αλάχη – είτε συνειδητοποιείτε, είτε όχι.
  2. Σας μισούμε γιατί οι κοσμικές, φιλελεύθερες κοινωνίες σας αφήνουν ελεύθερα όσα ο Αλάχ έχει απαγορεύσει, ενώ απαγορεύσουν πολλά από εκείνα που επιτρέπει, κάτι που δεν σας ενδιαφέρει γιατί έχετε διαχωρίσει κράτος και θρησκεία.
  3. Στην περίπτωση των περιθωριακών άθεων, εσάς σας μισούμε και σας πολεμάμε γιατί δεν πιστεύετε στην ύπαρξη του Δημιουργού και Κυρίου σας.
  4. Σας μισούμε για τα εγκλήματά σας κατά του Ισλάμ και σας κηρύσσουμε τον πόλεμο για να σας τιμωρήσουμε για τις παραβάσεις σας ενάντια στη θρησκεία μας.
  5.  Σας μισούμε για τα εγκλήματά σας κατά των Μουσουλμάνων. Για τα drones και τα μαχητικά σας, που βομβαρδίζουν, σκοτώνουν και ακρωτηριάζουν τους ανθρώπους μας σε όλο τον κόσμο, και οι αχυράνθρωποί σας στη γη των μουσουλμάνων, τους καταπιέζουν, τους βασανίζουν και κηρύσσουν τον πόλεμο εναντίον μας.
  6.  Σας μισούμε γιατί εισβάλλετε στις χώρες μας και σας πολεμάμε για να διώξουμε από αυτές.

Το τεύχος, που περιλαμβάνει αρκετές φρικτές εικόνες από αποκεφαλισμούς και λιθοβολισμούς, καλεί επίσης σε επιθέσεις ενάντια στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Ακόμη, οι συντάκτες του περιοδικού χαρακτηρίζουν ως απόλυτα λογικές τις τελευταίες επιθέσεις στη Δύση, που είναι τιμωρία για την προσβολή του προφήτη, την καύση του Κορανίου και τον πόλεμο ενάντια στο χαλιφάτο.

Θρησκευτικοί ηγέτες, ανάμεσά τους ο Πάπας Φραγκίσκος και πρόσωπα της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας (υπάρχει φωτογραφία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλου Γ’) και των Κοπτών είναι ανάμεσα σε εκείνους που αναφέρονται ως στόχοι για επίθεση στο τελευταίο τεύχος του «Dabiq».

Ακόμη, το άρθρο προειδοποιεί τη Δύση ότι ο πόλεμος ενάντια στο Ισλάμ δεν θα πετύχει ούτε θα την ωφελήσει. «Θα αποτύχετε γιατί πολεμάτε ενάντια σε εκείνους που έχουν συμμαχήσει με τον Αλλάχ», τονίζουν.

Σε αναφορά για τις αιματηρές επιθέσεις στις ΗΠΑ, ανάμεσά τους στο Ορλάντο και την Καλιφόρνια, αποκαλεί «ιππότες» εκείνους που τις διέπραξαν. Ακόμη, καλεί τους πιστούς του ISIS να «ακολουθήσουν το παράδειγμα των λιονταριών στη Γαλλία και το Βέλγιο, το παράδειγμα του ευλογημένου ζευγαριού στην Καλιφόρνια και των ιπποτών στο Ορλάντο και τη Νίκαια.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.