leftaΑπαλλαγή από ποινικές διώξεις. Αυτό είναι το κίνητρο με το οποίο η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πείσει όσους έχουν αδήλωτα κεφάλαια σε Ελλάδα και εξωτερικό να τα νομιμοποιήσουν.


Ωστόσο, η δήλωσή τους συνεπάγεται και φορολόγηση, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, θα είναι ιδιαίτερα υψηλή και θα αγγίζει ακόμη και το 90% με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της εν λόγω εφημερίδας η κυβέρνηση σχεδιάζει να ανοίξει παράθυρο τρίμηνης διάρκειας για νομιμοποίηση αδήλωτων χρημάτων που βρίσκονται είτε στα στρώματα, είτε στο εξωτερικό.

loading…

Το δέλεαρ που θα προσφέρει είναι η απαλλαγή από ποινικές διώξεις, κάτι που όμως, όπως σημειώνει το in.gr και αυτό ακόμη βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση. Ωστόσο, όσοι έχουν «κρυφά» κεφάλαια θα κληθούν να πληρώσουν φόρους και προσαυξήσεις που μπορεί να φθάσουν ακόμη και το 90% των κεφαλαίων.

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή, αν η διαπραγμάτευση, που είναι σε εξέλιξη, γείρει περισσότερο προς τους ελληνικούς στόχους, η απώλεια κεφαλαίου μπορεί να περιοριστεί στο 70%.

Αυτό το σχέδιο, απέχει πολύ από τους αρχικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για «αμνηστία» προκειμένου να γεμίσουν τα κρατικά σημεία, λόγω των έντονων πιέσεων των δανειστών προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Στις συζητήσεις που συνεχίζονται μεταξύ των δύο πλευρών φέρεται να υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία για τη βάση στην οποία θα αρχίσει να χτίζεται ο… «λογαριασμός». Αυτός θα είναι ο φόρος που θα πλήρωναν στον χρόνο της απόκρυψης. Στη συνέχεια, θα έρχονται οι προσαυξήσεις, με τους συντελεστές που προκρίνουν οι δανειστές να αρχίζουν από 6% και να φτάνουν έως και 45%, σε συνάρτηση με τον χρόνο απόκρυψης των εισοδημάτων και το ύψος τους.


Το αρχικό κυβερνητικό σχέδιο, υπενθυμίζει το δημοσίευμα, ήταν μία δελεαστική ρύθμιση με χαμηλούς συντελεστές και εκπτώσεις υπό προϋποθέσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.