FACEBOOKΤο Facebook είναι πιθανό να χρωστάει δισεκατομμύρια σε φόρους καθώς η αρμόδια φορολογική Αρχή των ΗΠΑ (IRS) ερευνά τον τρόπο που μεταφέρθηκαν στοιχεία της εταιρείας σε θυγατρική της στην Ιρλανδία προκειμένου να αποφύγει υψηλότερους φόρους.

Όπως μεταδίδει το CNN, το πρόστιμο θα μπορούσε να κυμαίνεται από 3 έως 5 δισ. δολάρια, συν τους τόκους όπως προκύπτει από την κατάθεση του Facebook στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κάτι που θα είχε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά της εταιρείας.

Το ζήτημα είδε το φως της δημοσιότητας αρχικά πριν τρεις εβδομάδες όταν το υπουργείο Δικαιοσύνης υπέβαλε μήνυση κατά Facebook υποχρεώνοντάς το να συμμορφωθεί με την εν εξελίξει έρευνα.

Η έρευνα ξεκινάει από το 2010 οπότε υπήρξαν μεταβίβαση δικαιωμάτων της διεθνούς δραστηριότητας, εξαιρώντας την Αμερική και τον Καναδά, στη θυγατρική Facebook Ιρλανδίας, ως μέρος μίας σύνθετης διαδικασίας ελιγμών προκειμένου να μειωθούν οι υποχρεώσεις σε φόρους.

CNN

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.