Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ερευνα για φοροαποφυγή δισεκατομμυρίων του Facebook

30 Ιουλίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

FACEBOOKΤο Facebook είναι πιθανό να χρωστάει δισεκατομμύρια σε φόρους καθώς η αρμόδια φορολογική Αρχή των ΗΠΑ (IRS) ερευνά τον τρόπο που μεταφέρθηκαν στοιχεία της εταιρείας σε θυγατρική της στην Ιρλανδία προκειμένου να αποφύγει υψηλότερους φόρους.

Όπως μεταδίδει το CNN, το πρόστιμο θα μπορούσε να κυμαίνεται από 3 έως 5 δισ. δολάρια, συν τους τόκους όπως προκύπτει από την κατάθεση του Facebook στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κάτι που θα είχε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά της εταιρείας.

Το ζήτημα είδε το φως της δημοσιότητας αρχικά πριν τρεις εβδομάδες όταν το υπουργείο Δικαιοσύνης υπέβαλε μήνυση κατά Facebook υποχρεώνοντάς το να συμμορφωθεί με την εν εξελίξει έρευνα.

Η έρευνα ξεκινάει από το 2010 οπότε υπήρξαν μεταβίβαση δικαιωμάτων της διεθνούς δραστηριότητας, εξαιρώντας την Αμερική και τον Καναδά, στη θυγατρική Facebook Ιρλανδίας, ως μέρος μίας σύνθετης διαδικασίας ελιγμών προκειμένου να μειωθούν οι υποχρεώσεις σε φόρους.

CNN

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 30 Ιουλίου, 2016 at 14:40 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply