astakomakaronadatselemedes.gr_-630x400

Το καλοκαίρι ενδείκνυται για λιχουδιές, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον «βασιλιά» των καλοφαγάδων, την αστακομακαρονάδα. Δοκιμάστε να φτιάξετε σήμερα ίσως την νοστιμότερη εκδοχή της!

Υλικά:

1 αστακός 1.000-1.300γρ.

2/3 ποτηριού του νερού ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι, 3 δαφνόφυλλα, νερό

2 ποτήρια του νερού ντοματάκια ψιλοκομμένα ή 800γρ. ώριμες τριμμένες ντομάτες

1/2 ποτήρι του νερού κονιάκ

Λίγος βασιλικός( αν υπάρχει φρέσκος αλλιώς ξερός)

Λίγος φρέσκος μαϊντανός για το γρανίρισμα

800γρ. Μακαρόνια

2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα

2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι

Διαδικασία:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό με αλάτι, το ξίδι, και 2 δαφνόφυλλα. Περιμένουμε να βράσει το νερό, ρίχνουμε μέσα τον αστακό και τον βράζουμε για 10 λεπτά. Βγάζουμε τον αστακό από το νερό, αλλά δεν το χύνουμε.

Καίμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Το σβήνουμε με το κονιάκ. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια ή τις ώριμες ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και το 1 δαφνόφυλλο.

Περιμένουμε λίγο ώσπου να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε λίγο λίγο όσο νερό χρειάζεται( 3-4 ποτήρια) για να βράσει( θέλει 40 λεπτά).

Δέκα λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε τον αστακό, που τον έχουμε κόψει όπως μας αρέσει και που δεν έχουμε πετάξει τίποτα από το εσωτερικό του. Ανακατεύουμε τον αστακό στη σάλτσα και τελευταίο ρίχνουμε τον βασιλικό.

Βράζουμε τα μακαρόνια στο νερό που βράσαμε τον αστακό. Το νερό του αστακού πριν βάλουμε να βράσουμε τα μακαρόνια, το έχουμε σουρώσει πολύ καλά, από σουρωτήρι όπου έχουμε βάλει πανί, για να είναι σίγουρο ότι δεν θα περάσει τίποτα, γιατί κάποιες φορές ο αστακός ενώ βράζει, αφήνει κάποιες ακαθαρσίες και πολλές φορές και άμμο.

Τα μακαρόνια πρέπει να βράσουν λίγο. Αφού βράσουν τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Τα ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

tribune


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.