αστυνομιαΕνα κύκλωμα που έκανε συστηματικές εικονικές ασφαλίσεις είχαν στήσει δύο 36χρονες, που διατηρούν λογιστικό γραφείο στην
Αττική.

Στην υπόθεση, εμπλέκεται και αστυνομικός, ενώ από την έρευνα προκύπτει ότι ζημίωσαν τους ασφαλιστικούς φορείς του Δημοσίου τουλάχιστον κατά 153.000 ευρώ. ΟΙ δύο γυναίκες, έναντι χρηματικής αμοιβής, ασφάλιζαν εικονικά Ελληνες και αλλοδαπούς στο ΙΚΑ, τουλάχιστον από το 2011.

Οι δύο κατηγορούμενες υπέβαλαν ηλεκτρονικά ψευδείς αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις εργαζομένων, που δεν ανταποκρίνονταν σε πραγματική εργασία, για 157 άτομα. Τη δράση τους διευκόλυνε ανθυπαστυνόμος, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, ο οποίος βεβαίωνε ψευδώς το γνήσιο της υπογραφής σε διάφορα έγγραφα, θέτοντας σε αυτά τις σφραγίδες της Υπηρεσίας του.

Μέσω των εικονικών ασφαλίσεων πολλοί αλλοδαποί κατάφεραν, ανανεώνοντας την ασφαλιστική τους ικανότητα, να πάρουν άδειες παραμονής στη χώρα (εξακριβώθηκαν 47 περιπτώσεις), ενώ σε άλλα περιστατικά ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κατέβαλαν λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές, εκμεταλλευόμενοι τη νομοθεσία περί επιλογής του ασφαλιστικού φορέα. Οι δύο λογίστριες χρησιμοποιούσαν δύο δικές τους επιχειρήσεις, με δραστηριότητα τις διαδικασίες ίδρυσης επιχειρήσεων και τήρησης λογιστικών βιβλίων καθώς και τέσσερις άλλες επιχειρήσεις, δύο Ελλήνων και δύο αλλοδαπών.

Συχνά, για να καλύψουν τα «ίχνη» τους, άλλαζαν διάφορα στοιχεία των επιχειρήσεων, υποβάλλοντας πλαστές και ψευδείς αναφορές στις αρχές σχετικά με τα στοιχεία επικοινωνίας των ιδιοκτητών, τις έδρες των επιχειρήσεων και την έναρξη ή διακοπή των εργασιών τους.

Σε βάρος των δύο γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για αδικήματα που σχετίζονται με τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, την απάτη, την πλαστογραφία, την υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και τη νόθευση, πράξεις τελεσθείσες κατά Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Παράλληλα, σε βάρος του αστυνομικού, που κατηγορείται για ψευδή βεβαίωση και νόθευση, κινείται η διαδικασία της πειθαρχικής δικαιοδοσίας.

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.