ΡωμαίουΜετά τον Μίλτο Τεντόγλου, τον αγώνα της ζωής της κατάφερε να κάνει και η Κωνσταντίνα Ρωμαίου, που στον αγώνα στόχο της χρονιάς,

βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο τριπλούν, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων στο Μπίντγκοζ.

Η αθλήτρια από την Κέρκυρα σημείωσε 13,55μ. και δικαιωματικά πανηγύρισε μια σπουδαία διάκριση.

Η Ρωμαίου πέτυχε το ρεκόρ (προηγούμενο 13,39μ.) στο πρώτο της άλμα, που την διατήρησε από την αρχή μέχρι το τέλος στη δεύτερη θέση. Η άλτρια του Παύλου Σκορδίλη, που στη συνέχεια είχε τρία άκυρα άλματα, ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη διαδρομή της στις μικρές κατηγορίες.

Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο της χώρας στη διοργάνωση, ύστερα από το ασημένιο του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος.

Η προηγούμενη – και μοναδική – φορά που η χώρα μας κατέκτησε περισσότερα από ένα μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση ήταν το 2006 και πάλι στο Μπίντγκοζ με τις Στεφανίδη και Παπαχρήστου.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η Κινέζα Τινγκ Τσεν με 13,85 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ και δεύτερη η Λουλιάνα Ανιτέι (Ρουμανία) με 13,49μ., επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ.

Τέταρτος στον κόσμο ο Καραλής στο επί κοντώ
karalhsΜπορεί αυτή τη φορά να μην κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, όμως ο νεαρός Εμμανουήλ Καραλής

αντιμετωπίζοντας αθλητές μεγαλύτερης ηλικίας σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα, έδειξε ότι αποτελεί το μέλλον του αθλήματος.

Ο -μόλις πριν από λίγες μέρες- πρωταθλητής Ευρώπης του επί κοντώ στην κατηγορία των Παίδων, ρίχτηκε και στη «μάχη» σε επίπεδο Εφήβων και κατέλαβε την 4η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας.

Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,10 με έγκυρο άλμα, πάλεψε στο 5,30, ύψος που πέρασε τελικά με την τρίτη προσπάθεια και στη συνέχεια πέρασε και τα 5,40 μέτρα.

Απέτυχε στα 5,45 δύο φορές και άλλη μια στα 5,55. Νικητής του αγώνα ήταν ο Αμερικανός Ντίκιν Βόλζ με 5,65, δεύτερος ο Αυστραλός Μάρσαλ με 5,55 και τρίτος ο παγκόσμιος πρωταθλητής παίδων του 2015 Αρμαντ Ντούπλαντις με 5,45.

δολ,αμπε

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.