maximou-eklogikos-nomos-708

Σε ναυάγιο κατέληξαν οι προσπάθειες της κυβέρνησης να τεθεί σε ισχύ ο νόμος για την απλή αναλογική από την αμέσως επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Μετά την τοποθέτηση της Χρυσής Αυγής ότι δεν θα ψηφίσει, μπήκε ταφόπλακα στους «200» με το Μαξίμου βέβαια να ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν μπήκε καν στη διαδικασία να συνυπολογίσει αυτές τις ψήφους, παρά απευθύνεται ακόμα και τώρα στις δυνάμεις της κεντροαριστεράς.

Η τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία πάντως κορυφώνεται τα μεσάνυχτα. Το ενδεχόμενο να υπάρξουν εκπλήξεις, ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα θεωρείται αδύνατο. Κι αυτό, γιατί από’ κει που το Μαξίμου έψαχνε 2-3 βουλευτές για τους «200», τώρα είναι το λιγότερο ουτοπικό να βρει 21 για να πετύχει το στόχο του.

Ύστατη προσπάθεια και πίεση σε ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι
Οι τόνοι στην Ολομέλεια πρόκειται να ανέβουν. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ο οποίος και θα «καρφώσει» ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ για τη στάση τους, αφού όπως λένε από την κυβέρνηση διάλεξαν να «γίνουν ουρά της ΝΔ».

Ενδεικτικό πάντως του κλίματος στην κυβέρνηση αποτελεί το γεγονός ότι καταβάλουν προσπάθειες να γυρίσουν το παιχνίδι, έστω και στο παρά πέντε.

“Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, έχουν την δυνατότητα να αποφασίσουν αν θα ανοίξουν τον δρόμο για κυβερνήσεις προοδευτικής συνεργασίας, ή αν θα επιλέξουν να γίνουν ουρά της ΝΔ, κόβοντας οριστικά τις γέφυρες με τον προοδευτικό κόσμο – ακόμα και με την δική τους εκλογική βάση”, τονίζουν κύκλοι του Μαξίμου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως “το δίλημμα αφορά πλέον το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Έχουν ακόμα 24 ώρες να σκεφτούν τι τελικά θα επιλέξουν. Αν θα συμβάλλουν στο να γυρίσει σελίδα ο τόπος, ή αν θα συρθούν πίσω από την ΝΔ, διακυβεύοντας ακόμα και την πολιτική τους ύπαρξη”.

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.