Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εκλογικός νόμος: Το Μαξίμου πιέζει ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι μέχρι το παρά πέντε για να γλιτώσει το ναυάγιο

21 Ιουλίου, 2016 by Σταματίνα

maximou-eklogikos-nomos-708

Σε ναυάγιο κατέληξαν οι προσπάθειες της κυβέρνησης να τεθεί σε ισχύ ο νόμος για την απλή αναλογική από την αμέσως επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Μετά την τοποθέτηση της Χρυσής Αυγής ότι δεν θα ψηφίσει, μπήκε ταφόπλακα στους «200» με το Μαξίμου βέβαια να ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν μπήκε καν στη διαδικασία να συνυπολογίσει αυτές τις ψήφους, παρά απευθύνεται ακόμα και τώρα στις δυνάμεις της κεντροαριστεράς.

Η τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία πάντως κορυφώνεται τα μεσάνυχτα. Το ενδεχόμενο να υπάρξουν εκπλήξεις, ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα θεωρείται αδύνατο. Κι αυτό, γιατί από’ κει που το Μαξίμου έψαχνε 2-3 βουλευτές για τους «200», τώρα είναι το λιγότερο ουτοπικό να βρει 21 για να πετύχει το στόχο του.

Ύστατη προσπάθεια και πίεση σε ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι
Οι τόνοι στην Ολομέλεια πρόκειται να ανέβουν. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ο οποίος και θα «καρφώσει» ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ για τη στάση τους, αφού όπως λένε από την κυβέρνηση διάλεξαν να «γίνουν ουρά της ΝΔ».

Ενδεικτικό πάντως του κλίματος στην κυβέρνηση αποτελεί το γεγονός ότι καταβάλουν προσπάθειες να γυρίσουν το παιχνίδι, έστω και στο παρά πέντε.

“Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, έχουν την δυνατότητα να αποφασίσουν αν θα ανοίξουν τον δρόμο για κυβερνήσεις προοδευτικής συνεργασίας, ή αν θα επιλέξουν να γίνουν ουρά της ΝΔ, κόβοντας οριστικά τις γέφυρες με τον προοδευτικό κόσμο – ακόμα και με την δική τους εκλογική βάση”, τονίζουν κύκλοι του Μαξίμου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως “το δίλημμα αφορά πλέον το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Έχουν ακόμα 24 ώρες να σκεφτούν τι τελικά θα επιλέξουν. Αν θα συμβάλλουν στο να γυρίσει σελίδα ο τόπος, ή αν θα συρθούν πίσω από την ΝΔ, διακυβεύοντας ακόμα και την πολιτική τους ύπαρξη”.

iefimerida


loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2016 at 17:35 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply