veropoylos-mym-708
Έως το τέλος του 2016, αναμένεται να υλοποιηθούν εγκαίνια συνολικά σε 60 καταστήματα της

πρώην Βερόπουλος σε όλη την Ελλάδα που έχουν περάσει στο δίκτυο της Metro ΑΕ ΒΕ, ενώ η αλλαγή στις ταμπέλες που θα φέρουν την επωνυμία My Market θα έχει ολοκληρωθεί σε όλα τα σημεία έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Όπως γνωστοποίησε χθες η αλυσίδα, το έργο την ενσωμάτωσης του δικτύου της Βερόπουλος στη Μetro ΑΕΒΕ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο και ιδιαίτερα απαιτητικό έργο που περιλαμβάνει τόσο αλλαγές στις ταμπέλες, την εσωτερική διακόσμηση και σήμανση των καταστημάτων όσο και αναβάθμιση στον εξοπλισμό, τα μηχανογραφικά συστήματα, αλλά και την εκπαίδευση και κατάρτιση του συνόλου των εργαζομένων, σύμφωνα με τις αρχές, τις αξίες και την πελατοκεντρική φιλοσοφία της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, από τον Φεβρουάριο έχουν αλλάξει οι ταμπέλες και η εσωτερική σήμανση σε 82 καταστήματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ σε 29 καταστήματα έχει πραγματοποιηθεί ση μαντική αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα και έχουν διοργανωθεί επίσημα εγκαίνια για το καταναλωτικό κοινό. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο στο πρώτο διήμερο του Ιουλίου εγκαινιάστηκαν τα καταστήματα σε Λούτσα, Ραφήνα και Ζάκυνθο.

Όπως έχει ήδη προαναγγείλει η διοίκηση της εταιρείας, για την ολοκλήρωση του έργου της πλήρους ενσωμάτωσης αναμένεται να επενδυθούν περίπου 100 εκατομμύρια έως το 2018. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της αλυσίδας έχουν κλείσει 17 καταστήματα, κυρίως τα πιο μικρά, ενώ προβλέπεται να κλείσουν άλλα επτά και δεν αποκλείεται ο τελικός αριθμός να φτάσει τα 30, από το σύνολο των 179 που είχε εξαγοράσει η Metro ΑΕΒΕ.

Ταυτόχρονα, φέτος «τρέχουν» και οι αναπτυξιακοί σχεδιασμοί που είχε προγραμματίσει η Metro ανεξαρτήτως του deal με τη Βερόπουλος, οι οποίοι προβλέπουν τη λειτουργία νέων σημείων λιανικής σε διάφορες περιοχές όπως: Χαλάνδρι, Ανάβυσσος, Μέγαρα (τα οποία ήδη έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους), Αγρίνιο, Πρέβεζα, Θεσσαλονίκη, καθώς και δύο cash & carry ένα στη συμπρωτεύουσα και ένα στα Φιλιατρά Μεσσηνίας.
Παράλληλα, υλοποιείται και πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και ανανέωσης των καταστημάτων με κεφάλαια της τάξεως των 45 εκατ. ευρώ Σημειώνεται ότι το δίκτυο των My market αριθμεί πλέον περισσότερα από 230 σημεία σε όλη την Ελλάδα και απασχολεί περί που 9.200 εργαζόμενους, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 η Metro εμφάνισε ενισχυμένο τζίρο κατά 6%, στα 737 εκατ. ευρώ τζίρο, ενώ η εταιρεία κατέγραψε κέρδη προ φόρων ύψους 20,4 εκατ. ευρώ, ελαφρώς αυξημένα σε σύγκριση με το 2014. Η εταιρεία Βερόπουλος έκλεισε με ζημίες το 2015 ύψους 43 εκατ. ευρώ και η προσδοκία της Metro είναι ότι το 2016 θα συρρικνωθούν οι ζημίες, έτσι ώστε το 2017 να είναι πλέον μηδενικές.

Ναυτεμπορική

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.