Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στον εισαγγελέα σήμερα οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη

17 Ιουλίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

elikoptero.17.7.16Ενώπιον του εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα το πρωί οι

οχτώ Τούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι επέβαιναν στο στρατιωτικό ελικόπτερο που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της πόλης, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι επιβαίνοντες του Black Hawk, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, επικαλέστηκαν μηχανική βλάβη προκειμένου να τους επιτραπεί να προσγειωθούν επί ελληνικού εδάφους και στη συνέχεια ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Το αυτόφωρο δικαστήριο θα γίνει πιθανότατα τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ το κατηγορητήριο που τους βαρύνει αφορά σε παράνομη είσοδο στην Ελλάδα και απόπειρα διατάραξης των διεθνών σχέσεων της χώρας.

Στη συνέχεια θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία απέλασής τους, η οποία εκτιμάται πως δεν θα εκτελεστεί άμεσα, καθώς ήδη έχουν αιτηθεί πολιτικού ασύλου. Επίσημα το αίτημα αυτό θα υποβληθεί από τους συλληφθέντες στην Υπηρεσία Ασύλου, η οποία μέσα σε 2-3 εβδομάδες θα πρέπει να αποφασίσει αν θα το κάνει δεκτό ή θα το απορρίψει. Η ίδια υπηρεσία θα αποφασίσει και για το εάν θα συνεχιστεί η κράτηση των συλληφθέντων ή θα αφεθούν ελεύθεροι.

Αν κριθούν προφυλακιστέοι, οι Τούρκοι στρατιωτικοί θα εξακολουθήσουν να κρατούνται από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης στο κέντρο κράτησης Φερών, έως ότου η επιτροπή ασύλου αποφανθεί επί του αιτήματός τους.

loading…

This entry was posted on Κυριακή, 17 Ιουλίου, 2016 at 09:11 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply