dabid 6Στο στόχαστρο «συνάξεων και παρασυναγωγών» ορισμένων έχει μπει, σύμφωνα με τους ιερείς της Μητρόπολης Γρεβενών ο Μητροπολίτης κ. Δαυίδ, με αφορμή την πρόθεσή του να διαφυλάξει τα θρησκευτικά κειμήλια τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα σε εκκλησίες και σπίτια της περιοχής.

Με κοινή ανακοίνωση τους οι 53 ιερείς της Μητρόπολης Γρεβενών επιρρίπτουν ευθύνες στους «ακραίους κύκλους» που κακολογούν το Μητροπολίτη και μάλιστα όπως τονίζεται τον κατηγορούν κρίνοντας ίσως «εξ ιδίων τα αλλότρια» ως «αρχαιοκάπηλο, συνεργάτη εφοπλιστών και έμπορο».

Οι ιερείς της Μητρόπολης Γρεβενών επισημαίνουν ότι «δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να κυριαρχήσουν τα μικροσυμφέροντα και οι σκοπιμότητες –για το θεαθήναι – σε βάρος της συλλογικότητας» και προσθέτουν: «Όλους αυτούς που λοιδορούν και συστηματικά συκοφαντούν τους παραδίδουμε στην κρίση του Θεού», ενώ εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση στο Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαυίδ, τονίζοντας ότι η παρουσία του στα Γρεβενά είναι «ευλογία και τιμή», τόσο γι’ αυτούς όσο και για το ποίμνιο του.

Με εγκύκλιό της η Μητρόπολη Γρεβενών ζητά από τους ιερείς και τις εκκλησιαστικές επιτροπές όλων των Ιερών Ναών να γίνει μέχρι τέλη Ιουλίου η καταγραφή όλων των εκκλησιαστικών κειμηλίων, καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει τόσο η ίδια, όσο και οι Αρχαιολογικές Υπηρεσίες και η Αστυνομία την ύπαρξή τους.

Η καταγραφή θα είναι αναλυτική και θα περιλαμβάνει κάθε εκκλησιαστικό είδος που υπάρχει στις εκκλησίες, στα εξωκκλήσια και τα Μοναστήρια, το οποίο θα περιγράφεται αναλυτικά σε κατάσταση και θα φωτογραφίζεται. Αντίγραφα της απογραφής αυτής θα πάνε εκτός από τη Μητρόπολη, στην Αρχαιολογία και την Αστυνομία.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.