Εικόνα ελκυστική για τις αισθήσεις της τέχνης!
Αρμονική μελωδία και χάρμα ιδέσθαι!…
karagiann
Την Παρασκευή 8 Ιούλη 2016, στις 9: 30 το βράδυ οι επιδέξιες δοξαριές

της  Elisa van Beek και τα μαγικά πλήκτρα του Γιώργου Καραγιάννη μας ταξίδεψαν στους μουσικούς γλυκασμούς των αρχών του 19ου αιώνα, και στην ηδύγευστη μουσική δύση του 20ου αιώνα!…

Ακούσαμε 3 έργα, 3 διαφορετικών εποχών.

Τη σονάτα για βιολί και πιάνο του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, σε Ρε μείζονα, έργο κλασικής εποχής, το οποίο έγραψε ο συνθέτης το 1798 σε ηλικία 28 ετών!..

Τη σονάτα για βιολί και πιάνο του Σέσαρ Φράνκ, σε Λα μείζονα, έργο ρομαντικής εποχής, το οποίο γράφτηκε το 1886 από τον Φράνκ σε ηλικία 63 ετών. Το έργο χαρακτηρίζεται ως ένα από τα διαμάντια της μουσικής, πλούσιο σε λυρισμό και υψηλή δεξιοτεχνία!..

Η βραδιά έκλεισε με το έργο «Σούμπιτο» του πολωνού συνθέτη Βιτολτ Λουτοσλάβσκι, ένα έργο το οποίο γράφτηκε από τον Λουτοσλάβσκι το 1991, σε ηλικία 78 ετών. Το έργο είναι μονομερές και είναι έργο του 20ου αιώνα.

Η εικόνα ήταν μαγευτική. Τα φτερωτά ακροδάχτυλα του γοητευτικού πιανίστα και τα λικνίσματα στο σύρσιμο του δοξαριού της λυγερόκορμης βιολίστριας σε παρέσυραν στους μουσικούς κυματισμούς μιας ανείπωτης απόδρασης !…

Με σπουδή, η ευωχία διασταυρώθηκε ερωτικά με την εξιονισμένη ευχαρίστηση που αναδυόταν από την ατμόσφαιρα των φίλων της κλασικής μουσικής και ενθυλακώθηκε στις κυψελίδες του μνημονικού της πόλης, ως μια ξεχωριστή, μουσική πολιτιστική εκδήλωση για το 2016.

Βαθιά επιθυμία των συντελεστών της διοργάνωσης, είναι η καθιέρωση ενός τριημέρου Κλασικής Μουσικής στην πόλη μας.

Διοργανωτές ήταν η ΔΕΚΕΓ και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών.

Χορηγός για την εκτύπωση των αφισών ήταν ο Τσακνάκης Ιωάννης

Για την επιτυχία της εκδήλωσης εργάσθηκαν οι Μίχος Ιωάννης υπεύθυνος της ΔΕΚΕΓ, Χασπερίδης Σταύρος, Παπαδιαμάντης Ιωάννης, Σφέτκος Απόστολος και Βαγγέλης Βανδής.

Ζαγκανίκας Σίμος

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.