astro-708_1

Ο Astro είναι καλλιτέχνης δρόμου και δημιούργησε το πρώτο του γκράφιτι σε βόρειο προάστιο του Παρισιού, το 2000.

Ήταν στην πρόσοψη ενός μπλοκ εργατικών κατοικιών και με την τεχνοτροπία του, καλλιγραφίες και δυναμικά σχήματα, δημιούργησε ένα βούλιαγμα μέσα στον τοίχο.

Αυτή ήταν η αρχή.

Πλέον αποτελεί έναν απο τους περιζήτητους στο είδος του καλλιτέχνες. Ο Astro όπως λέει συγκινείται από τις «wormholes», τις «σκουληκότρυπες, τις πιθανές διόδους στο διάστημα προς άλλους γαλαξίες.
Αυτό που του αρέσει να κάνει είναι να δουλεύει σε μεγάλες επιφάνειες, κυρίως προσόψεις κτηρίων και δρόμους, γεννώντας οφθαλμαπάτες.

Στην πορτογαλική πόλη Λούρες, βόρεια της Λισαβόνας, ο Astro φιλοτέχνησε στην τυφλή όψη μιας πολυκατοικίας μια τεράστια τοιχογραφία.

Ένα τούνελ στον χώροχρόνο, μοιάζει να διαπερνά τον τοίχο του κτιρίου προς μια άβυσσο.
Στη τοιχογραφία, ο Astro αναμιγνύει καλλιγραφία, καμπύλες, δυναμικά γεωμετρικά σχήματα. Εκφράζει ένα λεπταίσθητο παιχνίδι σκιών, μια ισχυρή αίσθηση χρώματος και μια στρεβλή προοπτική βάθους.

Φαινομενικά, το δημιούργημα του Astro μεταφέρει τους περαστικούς σε μία άλλη διάσταση, κουβαλώντας τους από τα πεζοδρόμια και τους δρόμους, σε ένα περιπεπλεγμένο, μυστηριώδες μέρος.

Το παρακάτω βίντεο μας δίνει μία γεύση απο τον τρόπο που δημιουργεί:

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.