Νίκη-υπέρβαση της Ιρλανδίας με Ιταλία, το Βέλγιο… έστειλε «σπίτι» τη Σουηδία
eur
Το… «χρυσό» κεφάλι του Μπρέιντι έστειλε στους «16» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος την Ιρλανδία. Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι οι παίκτες του Μάρτιν Ο’ Νιλ κέρδισαν με 1-0 τους Ιταλούς χάρη στο νικητήριο γκολ στο 85’.

Οι Ιρλανδοί πήραν την πρόκριση ως καλύτεροι τρίτοι, ενώ οι παίκτες του Κόντε, που είχαν ένα δοκάρι, παρά την ήττα, διατηρήθηκαν στην πρώτη θέση. Η Ιταλία είχε εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση και ο Αντόνιο Κόντε είχε την ευκαιρία να ανανεώσει την ενδεκάδα του. Από την άλλη η Ιρλανδία χρειαζόταν πάση θυσία τη νίκη, προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους «16» του Euro.

Η εικόνα του αγώνα ήταν πολύ κακή, στο -ενδεχομένως- χειρότερο ημίχρονο της διοργάνωσης. Στο 9’ Χέντρικ έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 21’ οι Ιρλανδοί απείλησαν για δεύτερη φορά. Υστερα από κόρνερ ο Μέρφι έπιασε την κεφαλιά, αλλά έδιωξε με υπερένταση ο Σιρίγκου. Η ακίνδυνη Ιταλία απείλησε για πρώτη φορά στο 42’, αλλά το σουτ του Ιμόμπιλε πέρασε λίγο άουτ. Με το 0-0 οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Η Ιταλία φαίνεται ότι δεν κυνηγάει το παιχνίδι, αντίθετα οι Ιρλανδοί είναι πιο κινητικοί και ψάχνουν ένα γκολ που θα τους δώσει την πρόκριση.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Στο 54 ο Τζάτζα προσπάθησε να απειλήσει αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ ήλεγχε την φάση και ο Ράντολφ. Στο 77’ η Ιταλία έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο νεοεισελθέντας Ινσίνιε έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Ρούντολφ, στην σημαντικότερη στιγμή του αγώνα.

Στο 84’ οι Ιρλανδοί χάνουν μοναδική ευκαιρία ο Χουλαχαν βρέθηκε τετ α τετ με τον Σιριγκού, αλλά το σουτ του που επιχείρησε έδιωξε σωτήρια ο τερματοφύλακας της Ιταλίας. Ένα λεπτό αργότερα ο Χουλαχαν έβγαλε τη σέντρα ο Μπρέιντι έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σιριγκού και στον έβδομο ουρανό την Ισλανδία, η οποία με αυτό το σκορ εξασφαλίζει την πρόκριση ως καλύτερη τρίτη.

Στην συνέχεια του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και οι Ισλανδοί πανηγύρισαν την ιστορική αυτή νίκη.



Διαιτητής: Χατσέγκαν (Ρουμανία)

Κάρτες: Σιρίγκου, Μπαρτζάλι, Τζάτζα- Λονγκ, Γουάρντ

Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Σιρίγκου, Ντε Σίλιο (81’ Ελ Σαραουΐ), Ογκμπόνα, Τζάτζα, Φλορέντσι, Τιάγκο Μότα, Ιμόμπιλε (74’ Ινσίνιε), Στουράρο, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Μπερναρντέτσι (60’ Νταρμιαν)

Ιρλανδία (Μάρτιν Ο’ Νιλ): Ράντολφ, Κόουλμαν, Κίο, ΜακΚάρθι (77’ Χουλαχαν), Λονγκ, ΜακΛίν, Ντάφι, Χέντρικ, Γουάρντ, Μπρέιντι, Μέρφι (74’ ΜακΓκίντι)

Πικρό αντίο για Ζλάταν, εκτός συνέχειας η Σουηδία

Το Βέλγιο νίκησε 1-0 τη Σουηδία με γκολ του Ναϊνγκολάν στο 84΄, στο ντέρμπι του 5ου ομίλου που διεξήχθη στη Νίκαια και κατέλαβε τη δεύτερη θέση, πίσω από την Ιταλία, στο τελευταίο παιχνίδι του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας. Στους «16» του Euro 2016 οι «κόκκινοι διάβολοι» θα αντιμετωπίσουν την Ουγγαρία.

Το παιχνίδι πήρε γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημα, με τον Βίτσελ να σουτάρει πάνω από το δοκάρι στο 3ο λεπτό και τον Μπεργκ να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 5΄, όταν βρέθηκε σε επίκαιρη θέση αλλά το σουτ του άσου του Παναθηναϊκού απέκρουσε σωτήρια ο Κουρτουά.

Στο 25΄ ο Αζάρ έπαιξε το ένα – δύο με τον Λουκάκου, πάσαρε στον Ντε Μπράιν που σούταρε έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον Ίσακσον σε μια καλή απόκρουση. Στο επόμενο λεπτό σουτ του Ιμπραΐμοβιτς πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 45΄ η κεφαλιά του Μενιέ «καρδιοχτύπησε» τους Σκανδιναβούς πριν η μπάλα καταλήξει άουτ.

Η Σουηδία ξεκίνησε πιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον «Ίμπρα» να στέλνει την μπάλα πάνω από το δοκάρι στο 51΄ και τον Μπεργκ να βρίσκει τον Έκνταλ, εκείνος να σουτάρει και ο Κουρτουά να αποκρούει, στο 53΄. Η απάντηση των Βέλγων ήταν ένα διαγώνιο σουτ του Ντε Μπράιν που έδιωξε σε κόρνερ ο Ίσακσον, ενώ το ίδιο έκανε στο 73΄ στο τετ α τετ με τον Λουκάκου.

Η μπάλα παιζόταν πια πάνω – κάτω, κι έτσι στο 76΄ ο Κουρτουά εξουδετέρωσε στη γωνία του το απευθείας φάουλ του Ιμπραΐμοβιτς από τα 30 μέτρα, ο Ίσακσον επενέβη στην απέναντι εστία στην προσπάθεια του Μέρτενς, αλλά στο 84΄ δεν κατόρθωσε να αντιδράσει στη βολίδα του Ναϊνγκολάν, κι ενώ ένα λεπτό πριν ο Ντε Μπράιν είχε διώξει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Γκράνκβιστ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιόχανσον, Έκνταλ – Μενιέ, Βίτσελ

ΣΟΥΗΔΙΑ (Έρικ Χάμρεν): Ίσακσον, Λίντελοφ, Γιόχανσον, Γκράνκβιστ, Όλσον, Έκνταλ, Κάλστρομ, Λάρσον (70΄ Ντουρμάζ), Φόρσμπεργκ (82΄ Τζενγκίν), Ιμπραΐμοβιτς, Μπεργκ (63΄ Γκουιντέτι).

ΒΕΛΓΙΟ (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Μενιέ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Καράσκο (71΄ Μέρτενς), Ντε Μπράιν, Αζάρ (90΄+3 Οριγκί), Λουκάκου (87΄ Μπεντέκε).

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.