Δεύτερη στο 93′ η Ισλανδία, από το… παράθυρο η Πορτογαλία
isl
Την πρόκρισή της στη φάση των «16» του Euro πανηγύρισε η Ισλανδία. Η ομάδα του Λάγκερμπακ νίκησε 2-1 την Αυστρία, στις καθυστερήσεις (93′) του αγώνα της 3ης αγωνιστικής του Euro. Με αυτή τη νίκη οι Ισλανδοί τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του 6ου ομίλου και θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση την Αγγλία.

Μπόβαρσον στο 18′ και Τράουσταστον στις καθυστερήσεις τα γκολ για τους νικητές, ενώ οι Αυστριακοί είχαν μειώσει προσωρινά στο 60′ με τον Σοπφ που ήταν και το μοναδικό τέρμα της χώρας του στη διοργάνωση.

Σε ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς και οι δύο ομάδες διεκδικούσαν την πρόκριση. Η Ισλανδία ακόμα και ισοπαλία προκρινόταν, ενώ η Αυστρία ήθελε μόνο νίκη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Στο 2’ ο Γκούντμουσον έχασε μοναδική ευκαιρία, καθώς το σουτ έξω από την περιοχή σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 18’ η Ισλανδία άνοιξε το σκορ. Ο Μπόβαρσον βγήκε απέναντι από τον Αλμερ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Σκούλαρσον τράβηξε μέσα στην περιοχή τον Αλάμπα και ο διαιτητής έδειξε ορθά πέναλτι για την Αυστρία. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντράγκοβιτς, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0.

Στο 60’ ο Σοπφ που είχε μπει αλλαγή με ωραία ατομική προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ της Αυστρίας στο Euro. Η Ισλανδία με το 1-1 δεν ρίσκαρε καθόλου και φύλαγε τα… μετόπισθεν. Αλλωστε με αυτό το αποτέλεσμα εξασφάλιζε την πρόκριση στην επόμενη φάση, ως καλύτερη τρίτη.

Από την άλλη η Αυστρία που ήθελε μόνο τη νίκη για να προκριθεί κυνηγούσε το δεύτερο τέρμα. Στο 72’ μάλιστα έφτασε μία ανάσα από το να το πετύχει. Ο Σοπφ βγήκε τετ α τετ με τον Χάλντορσον, αλλά ο τερματοφύλακας της Ισλανδίας κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του.

Οι Αυστριακοί στα τελευταία λεπτά πίεσαν πολύ ψηλά για να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση και τελικά το… πλήρωσαν. Στο 94’ οι Ισλανδοί βγήκαν στην αντεπίθεση ο Τράουσταστον έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1, δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του Λάγκερμπακ ως δεύτεροι και αποκλείοντας τους Αυστριακούς από τη συνέχεια της διοργάνωσης..


Διαιτητής:
Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Κάρτες: Σκούλασον, Γιάνκο

Ισλανδία (Λάγκερμπακ): Χάλντορσον, Σέβαρσον, Σίγκουρντσον, Γκούντμουνσον (Ιγκνασον), Μπγιάρνασον, Σίγκθορσον (79’ Τράουστασον ), Σίγκουρντσον, Άρνασον, Μπόντβαρσον (71’ Ελ. Μπιαρνασον), Γκούναρσον, Σκούλασον.

Αυστρία (Κόλερ): Άλμερ, Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ, Φουχς, Ιλσάνκερ (46’ Σοπφ ), Αρναούτοβιτς, Αλάμπα, Μπαουμαγκάρτλινγκερ, Πρεντλ (46’ Γιάνκο ), Κλάιν, Σάμπιτσερ (78’ Γιάντσερ).

Φώναξε «παρών» ο Κριστιάνο Ρονάλντο 

Ολα πήγαιναν στραβά για την Πορτογαλία στη Λιόν, μέχρι που αφυπνίστηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο κορυφαίος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής πήρε από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε στους «16» του EURO 2016 μετά από το συναρπαστικό 3-3 εναντίον της Ουγγαρίας.

Με δύο γκολ (50′, 62′) και μία ασίστ στον Νάνι (42′) ο CR7 βρήκε τρεις φορές την απάντηση στα γκολ των Γκέρα (19′), Τζούτζακ (47′, 55′) για τους Ούγγρους, που χάρη στη ισοπαλία αυτή κράτησαν την πρώτη θέση του 6ου ομίλου.

Το σκορ άνοιξε λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο για τους Ούγγρους. Μετά από κόρνερ και απομάκρυνση, ο Γκέρα σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε κάτω από πόδια και κατέληξε στη γωνία του Ρουϊ Πατρίσιο στο 19′.

Το γκολ «σόκαρε» την ομάδα του Φερνάντο Σάντος που δεν έδειχνε ικανή να ανατρέψει την κατάσταση. Μέχρι το 42΄ όταν ο Ρονάλντο πέρασε εξαιρετική ασίστ στον Νάνι κι αυτός με σουτ πάνω στην κίνηση ισοφάρισε. Από το σημείο εκείνο, το ματς ξέφυγε από κάθε λογική!

Μέσα στα πρώτα 15 λεπτά του β΄ ημιχρόνου έγινε ό,τι δεν έχει συμβεί σε ολόκληρο το EURO. Στο 47΄ με σουτ του Τζούτζακ και κόντρα, η Ουγγαρία παίρνει ξανά το προβάδισμα, όμως στο 50΄ γίνεται μια φάση που ίσως αλλάζει τον ρου όλης της διοργάνωσης.

Από παράλληλη σέντρα του Ζοάο Μάριο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πετάγεται στο σημείο του πέναλτι και με απίθανο τακουνάκι ισοφαρίζει άμεσα. Αυτό ήταν! Ο CR7 είχε αφυπνιστεί και η Πορτογαλία μπορεί να ελπίζει σε κάτι σπουδαίο. Κι αν υπήρχαν περαιτέρω αμφιβολίες, διαλύθηκαν αμέσως μετά.

Στο 55′ νέο σουτ του Τζούτζακ, διπλή κόντρα σε σώματα Πορτογάλων και… γκολ! Η Ουγγαρία πήρε ξανά το προβάδισμα, αλλά μόνο για επτά επτά. Στο 62′ από σέντρα του Κουαρέσμα, ο Ρονάλντο με κεφαλιά ισοφάρισε 3-3 φωνάζοντας ξανά «παρών». Ο σούπερ σταρ του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου έφτασε πλέον τα 8 γκολ σε τελικές φάσεις EURO και είναι δεύτερος, πίσω μόνο από τον Μισέλ Πλατινί (9) στην ιστορία της διοργάνωσης.

Με τη σέντρα, οι Ούγγροι επιτέθηκαν ξανά, ο Ελεκ πρόλαβε με προβολή τον Πέπε, αλλά αυτή τη φορά ο Ρούι Πατρίσιο… σώθηκε από το δοκαρι (64΄). Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έψαξε το τέταρτο γκολ που θα της έδινε τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε και τώρα θα περιμένει τον αντίπαλό της μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων.


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρτιν Ατκινσον (Αγγλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τζούτζακ, Γκέρα, Γκούζμιτς, Ζάλαϊ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μπερντ Στορκ): Κίραλι, Λανγκ, Γκούζμιτς, Γιουχάζ, Κόρχουτ, Γκέρα (46΄ Μπέσε), Πίντερ, Έλεκ, Τζούτζακ, Λόβρεντσιτς (83΄ Στίμπερ), Ζάλαϊ (70΄ Νέμεθ).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Βιεϊρίνια, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Ελιζέου, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μοουτίνιο (46΄ Ρενάτο Σάντσες), Αντρέ Γκόμες (61΄ Κουαρέσμα), Ζοάο Μάριο, Νανί, Κριστιάνο Ρονάλντο.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.