treksimo-paralia

Η βόλτα στην θάλασσα μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με την γυμναστική (με λίγη καλή θέληση).Σηκωνόμαστε από τις ξαπλώστρες λοιπόν και ξεκινάμε ευθύς αμέσως, ακολουθώντας πάντα τους βασικούς κανόνες για άσκηση στην παραλία.

Σωστά παπούτσια

Αντί για τα κλασικά αθλητικά παπούτσια, που γεμίζουν άμμο και δυσκολεύουν όχι μόνο την άσκηση, αλλά ακόμα και το περπάτημα στην παραλία, καλό θα ήταν να επιλέξετε τα ειδικά παπούτσια των κολυμβητών. Είναι πολύ ελαφριά και ιδανικά για να μη μπαίνει η άμμος.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει και η εναλλακτική, να γυμναστείτε ξυπόλυτοι, αλλά καλό θα ήταν να μην το επιχειρήσετε αμέσως. Και ο λόγος είναι ότι η άμμος μπορεί να σας κάνει να είστε ασταθείς, αν δεν έχετε συνηθίσει, ευνοώντας πιθανούς τραυματισμούς.

Επωφεληθείτε από το γύρω περιβάλλον

Η άμμος μπορεί να μεγιστοποιήσει ορισμένες συγκεκριμένες προπονήσεις. Η άσκηση σε αυτή τη μαλακή επιφάνεια μάλιστα, ενδείκνυται για τη μείωση των κραδασμών και της πίεσης στα γόνατά σας, ενώ παράλληλα κάνει την προπόνηση πιο σκληρή και απαιτητική.

Και φυσικά μη ξεχνάτε και τη θάλασσα. Οι ειδικοί αναφέρουν, ότι ιδανική προπόνηση είναι 7 λεπτά στην ξηρά και 7 λεπτά μέσα στο νερό, ενώ αν ο χρόνος σας φαίνεται αρκετός μπορείτε να ξεκινήσετε με λιγότερη ώρα. Επιπλέον, η παραλία προσφέρει ιδανικό περιβάλλον για γιόγκα, με τον ήχο των κυμάτων να σας ηρεμεί.

Στα όρια της θάλασσας

Το σημείο όπου η θάλασσα συναντά την παραλία είναι πιο σκληρό και σταθερό από την άμμο και ενδείκνυται για ασκήσεις, όπως το τρέξιμο και το περπάτημα. Αν και η ασταθής επιφάνεια της άμμου κάνει την προπόνηση πιο σκληρή και αποδοτική για το σώμα σας, η ακτογραμμή είναι ιδανική για αρχάριους (και όχι μόνο).

Επιπλέον, η δροσιά από τη θάλασσα κάνει την άσκηση πιο υποφερτή κάτω από τον ήλιο, περιορίζοντας σημαντικά το αίσθημα της εξάντλησης.

Με τα απαραίτητα

Επειδή στην κυριολεξία μπορείτε να εκτελέσετε σχεδόν οποιαδήποτε άσκηση στην άμμο, δε χρειάζεται να έχετε μαζί σας συγκεκριμένο εξοπλισμό, όπως βάρη κ.λπ.

Ωστόσο, ένα χαλάκι για γιόγκα θα μπορούσε να σας φανεί αρκετά πρακτικό, δίνοντας μία πιο επίπεδη αίσθηση στην προπόνησή σας. Με τον τρόπο αυτό, μειώνετε τις πιθανότητες τραυματισμού, ενώ αποκομίζετε τα μέγιστα αποτελέσματα.

Ομαδικά αθλήματα

Εναλλακτικά και σίγουρα πιο διασκεδαστικά είναι τα ομαδικά αθλήματα στην παραλία. Beach volley και ρακέτες κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των λουόμενων, προσφέροντας στο έπακρο τα οφέλη της άσκησης. Εναλλακτικά, για τους πιο τολμηρούς υπάρχει το wind surfing και το θαλάσσιο σκι, ενώ και η κωπηλασία έχει τους δικούς της οπαδούς.

 

clickatlife


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.