akinhta
Αναβολή φαίνεται ότι παίρνει η εξίσωση των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές στα ακίνητα, με αποτέλεσμα να

είναι ορατός ο κίνδυνος να συμβεί το ίδιο και με τις εξαγγελθείσες ελαφρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος ενδέχεται να παραμείνει αμετάβλητος και το 2017.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επικαιροποιημένο μνημόνιο η εξίσωση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών ακινήτων δεν θα ξεκινήσει από 1/1/2017, αλλά 6 μήνες αργότερα, από τον Ιούνιο του 2017.

Σημειώνεται ότι ο ΕΝΦΙΑ που επιβάλλεται κάθε χρόνο υπολογίζεται με βάση την αντικειμενική αξία που έχει κάθε ακίνητο την 1η Ιανουαρίου.

Άρα, εάν δεν αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού του φόρου και οι αντικειμενικές τιμές παραμένουν στα σημερινά επίπεδα την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους, τότε και ο ΕΝΦΙΑ του 2017 θα υπολογιστεί επί η βάση πλασματικών τιμών.

Όπως μεταδίδει ο Γ. Παππούς, για το MEGA, πάντως, η σχετική συζήτηση είναι πρόωρη, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι στο οικονομικό επιτελείο υπάρχουν σκέψεις μαζί με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των τιμών να αλλάξει και η βάση υπολογισμού, δηλαδή ο φόρος ακινητών του 2017 να υπολογιστεί, να βεβαιωθεί και να εκκαθαριστεί με τις αναθεωρημένες αντικειμενικές αξίες που θα ισχύσουν τον Ιούνιο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το εισπρακτικό αποτέλεσμα από τον ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να είναι το ίδιο, δηλαδή 2,650 δισ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.