ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!

δικαστηριοΤο 15μελες του 2ου λυκείου Γρεβενών κλήθηκε να δώσει κατάθεση, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, την Πέμπτη 16/6 για τις μαθητικές κινητοποιήσεις που έγιναν το Νοέμβρη του 2015.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την ίδια ώρα που βάζει όλο και περισσότερα εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών του λαού και προσαρμόζει ακόμη περισσότερο τη εκπαίδευση στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου – πράγμα που αποτυπώνεται και στο πρόσφατο πόρισμα του «εθνικού διαλόγου για την παιδεία» – φτάνει μέχρι το σημείο της τρομοκράτησης των μαθητών και της ποινικοποίησης των αγώνων τους, ώστε να μην βρίσκει εμπόδιο στη «δουλειά της».

Είναι ξεκάθαρο πως ο οργανωμένος αγώνας για ένα καλύτερο σχολείο είναι αυτός που ενοχλεί αυτούς που στήνουν τα “μαθητοδικεία”. Οι μαθητές διώκονται για να τρομοκρατηθούν, να μην παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για να σκύβουν απογοητευμένοι και φοβισμένοι το κεφάλι μπροστά στην αδικία.

Η ΚΝΕ πιστεύει ότι οι μαθητές μπορούν και πρέπει να δώσουν την κατάλληλη απάντηση, αγωνιζόμενοι μαχητικά, μαζί τους εργαζόμενους γονείς τους, με τους σπουδαστές, για την κατάκτηση ενός σχολείου που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες και δε θα είναι γρανάζι στους μηχανισμούς του κεφαλαίου.

Καλούμε τους μαθητές, όλα τα 5μελή και 15μελή, να μην υποκύψουν σε εκφοβισμούς και τρομοκρατία, να συνεχίσουν αταλάντευτα αγωνιστικά μπροστά στη νέα λαίλαπα αντιλαϊκών μέτρων που έρχεται.

ΚΝΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.