Μπήκε με το δεξί η Ελβετία, 1-0 την Αλβανία
agglΑγγλία και Ρωσία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 σε αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου του EURO2016 , που διεξήχθη στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας. Την πρώτη της νίκη σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πέτυχε η Ουαλία, καθώς νίκησε στο «Ατλαντίκ» της Μπορντό με 2-1 τη -πρωτάρα επίσης- Σλοβακία.

Χωρίς Τζέιμι Βάρντι στην 11άδα η Αγγλία, με τον Ρόι Χόντσον να επιλέγει 4-3-3 με τον Γουέιν Ρούνεϊ στο κέντρο (μαζί με Ντάιερ, Άλι), εξτρέμς τους Λαλάνα, Στέρλινγκ στην κορυφή τον Χάρι Κέιν.

Σχεδόν κάθε επιθετική προσπάθεια των “3 λιονταριών” στο πρώτο ημίχρονο είχε πρωταγωνιστές τους Άνταμ Λαλάνα και Κάιλ Γουόκερ, οι οποίοι είχαν καλή συνεργασία από δεξιά, με τον άσο της Λίβερπουλ να χάνει σπουδαίες ευκαιρίες στο 7ο λεπτό και στο 22ο, αμφότερες από πάσα του μπακ της Τότεναμ.

Δύο καλά σουτ είχαν οι Ντέλε Άλι και Γουέιν Ρούνεϊ, ενώ η μοναδική απειλή για τον Τζο Χαρτ στο πρώτο 45άλεπτο ήταν η κεφαλιά του Σεργκέι Ιγκνασέβιτς στο 17′, με τον πορτιέρο της Μάντσεστερ Σίτι να αποκρούει με δεύτερη προσπάθεια.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους η Αγγλία δεν μπήκε δυναμικά και άρχισε να την κατακλύζει το άγχος. Απείλησε μόνο με δύο στημένα και λίγο έλειψε στο 59′ να βρεθεί πίσω στο σκορ με αυτογκόλ του Έρικ Ντάιερ, αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Χαρτ!

Η πρώτη πραγματικά μεγάλη ρωσική ευκαιρία ήρθε στο 62′ με τον Φιόντορ Σμόλοβ να επιλέγει μακρινό σουτ σε αντεπίθεση και την μπάλα να περνά λίγο άουτ από την προσπάθεια του άσου της Κρασνοντάρ.

Στο 71ο λεπτό η Αγγλία είχε συγκλονιστική ευκαιρία, με τον Ίγκορ Ακινφέεβ να κάνει φανταστική απόκρουση σε δυνατό σουτ του Γουέιν Ρούνεϊ και την μπάλα εν συνεχεία να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι. Δοκάρι είχε και ο Λαλάνα στο… ριμπάουντ, αλλά ήταν οφ-σαϊντ.

Η λύτρωση για τους Άγγλους ήρθε στο 73′, με τον Έρικ Ντάιερ να ανοίγει το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Η μπάλα ήταν στημένη στο ημικύκλιο της περιοχής και ο αμυντικός μέσος της Τότεναμ νίκησε τον Ακινφέεβ που έχει όμως ευθύνη.

Αυτό το γκολ όμως δεν ήταν αρκετό για τους Αγγλία, καθώς στις καθυστερήσεις η Ρωσία κατάφερε να απαντήσει και να “σοκάρει” το νησί. Στο 92ο λεπτό λοιπόν, ο αρχηγός, Βασίλι Μπερεζούτσκι, με κεφαλιά ισοφάρισε για το τελικό 1-1 από την σέντρα του Γκεόργκι Σένικοβ και η κατάρα για τους Βρετανούς συνεχίζεται.

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Ρόουζ, Ντάιερ, Άλι, Ρούνεϊ (78′ Γουίσλιρ), Λαλάνα, Στέρλινγκ (87′ Μίλνερ), Κέιν.

ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεβ, Σμόλνικοβ, Ιγκνασέβιτς, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Σένικοβ, Νόιστεντερ (80′ Γκλουσακόβ), Γκολοβίν (77′ Σιρόκοβ), Σάτοβ, Σμόλοβ (85′ Μαμάεβ), Κοκόριν, Τζιούμπα.

Ουαλία – Σλοβακία 2-1euro

Τα γκολ της ουαλικής ομάδας σημείωσαν οι Μπέιλ (10′) και Ρόμπσον-Κανού (81′), ενώ στο 61ο λεπτό είχε ισοφαρίσει προσωρινά η Σλοβακία με τον Ντούντα.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά το ματς, με τη Σλοβακία να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα. Τότε ο Χάμσικ έκανε καταπληκτική ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και σούταρε, αλλά ο Ντέιβις με σωτήριο τάκλιν, απέκρουσε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή του τέρματος.

Η Ουαλία, όμως, ήταν αυτή που πανηγύρισε πρώτη. Στο 10′ ο Γκάρεθ Μπέιλ, με σουτ φάουλ πανηγύρισε το πρώτο γκολ των Ουαλών στο Euro και γενικά σε μεγάλη διοργάνωση. Ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης εκτέλεσε το φάουλ περίπου 6-7 μέτρα έξω από την περιοχή, ο Κόζατσικ έκανε κακή εκτίμηση της φάσης και σε συνδυασμό με τα πολλά φάλτσα που πήρε η μπάλα, κατέληξε στα δίχτυα.

Στην επανάληψη, η Σλοβακία μπήκε πιο δυνατά, αποφασισμένη να γυρίσει το ματς. Στο 55′ μετά από κάθετη μπαλιά του Βάις στον Μακ, ο άσος του ΠΑΟΚ έφυγε απέναντι και διαγώνια από τον Γουόρντ, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα απάντησε η Ουαλία, όταν μετά από σέντρα του Άλεν, κεφαλιά του Μπέιλ, έδιωξε πολύ δύσκολα ο Κόζατσικ.

Στο 61ο, όμως, λεπτό καρποφόρησε η υπεροχή της Σλοβακίας. Τότε ο Μακ πήρε τη μπάλα λίγο κάτω από την περιοχή, πέρασε δύο παίκτες και γύρισε τη μπάλα στον νεοεισελθόντα Ντούντα, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, με άψογο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1.

Η Σλοβακία συνέχισε να πιέζει, ψάχνοντας για το γκολ της νίκης, αλλά η Ουαλία ήταν αυτή που το πέτυχε. Συγκεκριμένα στο 81′, από προσπάθεια του Ράμσεϊ, η μπάλα έφθασε στον Ρόμπσον-Κανού, ο οποίος με πλασέ κάτω από τα πόδια του Ντούριτσα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η Σλοβακία στο 86ο λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει ξανά, ο Νέμετς έκανε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Γουορντ.

Διαιτητής: Σβάιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

Κίτρινες: 31′ Χροσόφκι, 78′ Μακ, 80′ Βάις, 83′ Κούτσκα, 90’+ Σκρτελ.

Ουαλία (Κρις Κόλμαν): Γουόρντ, Ντέιβις, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Τσέστερ, Γκάντερ, Τέιλορ, Άλεν, Ράμσεϊ (88′ Ρίτσαρντς), Έντουαρντς (69′ Λέντλεϊ), Μπέιλ, Τζόναθαν Γουίλιαμς (71′ Ρόμπσον-Κανού).

Σλοβακία (Γιαν Κοζάκ): Κόζατσικ, Πεκαρίκ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Σβέντο, Χροσόφσκι (60′ Ντούντακ), Χάμσικ, Κούτσκα, Μακ, Βάις (83′ Στοχ), Ντούρις (59′ Νέμετς).

Στον 1ο Όμιλο…Μπήκε με το δεξί η Ελβετία, 1-0 την Αλβανία

alvΤην παρθενική της νίκη σε πρεμιέρα τελικής φάσης Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σημείωσε η Ελβετία. Στην τέταρτη μόλις συμμετοχή της, η ομάδα του Πέτκοβιτς νίκησε 1-0 την Αλβανία στο Stade Bollaert-Delelis (Λανς) κι έβαλε το λιθαράκι για πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2016.

Το μοναδικό τέρμα της Ελβετίας, η οποία απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 36` μετά την αποβολή του Τσάνα, σημείωσε ο Σαρ (5`).

Οι Ελβετοί ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους καλή ευκαιρία. Από το κόρνερ του Σακίρι (5`), ο Σαρ εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Μπερίσα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Αλβανίας.

Κι ενώ οι Αλβανοί φάνηκαν να ισορροπούν τον ρυθμό του αγώνα, ήρθε η αποβολή του Τσάνα στο 36ο λεπτό. Ο αρχηγός των «Αετών» βρήκε την μπάλα με το χέρι ακριβώς έξω από την περιοχή και ο διαιτητής του έδειξε τον δρόμο για τα αποδυτήρια, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η αριθμητική υπεροχή έβγαλε τους Ελβετούς από την περιοχή τους και σε τρεις φάσεις θα μπορούσαν να «κλειδώσουν» το «τρίποντο». Στο 38` ο Τζεμαϊλί σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Μπερίσα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στο 41` ο ίδιος παίκτες σούταρε ελάχιστα δίπλα από την αλβανική εστία, ενώ στο 43` ο Σεφέροβιτς υποχρέωσε τον Μπερίσα σε εξαιρετική επέμβαση.

Η Αλβανία, με παίκτη λιγότερο αρκέστηκε σε έναν πιο παθητικό ρόλο και στο πρώτο 30λεπτο του β` ημιχρόνου, δίνοντας χώρο στην Ελβετία για να «ψάξει» το γκολ. Στο 53` και στο 67` ο Σεφέροβιτς νικήθηκε από τον Μπερίσα (την δεύτερη φορά σε τετ-α-τετ), ενώ στο 75` το φαλτσαριστό σουτ του Εμπολό πέρασε άουτ. Η Αλβανία, όσο η αντίπαλός της δεν εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες που δημιουργούσε, κέρδιζε και μέτρα μέσα στο γήπεδο.

Στο 77` είδε τον Σαντικού να σουτάρει από καλή θέση αλλά να στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Ζόμερ, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στην επαφή του Λιχτστάινερ με τον Λενιάνι. Στο 87` έχασε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει όταν ο Γκάσι βγήκε τετ-α-τετ με τον Ζόμερ, αλλά η σωστή αντίδραση του τελευταίου απεσώβησε βέβαιο κίνδυνο για την ομάδα του.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που τα αδέλφια Τολάντ και Γκρανίτ Τσάνα έγραψαν ιστορία, αφού αγωνίστηκαν ο ένας αντίπαλος του άλλου. Ο Τολάντ (αγωνίζεται στην Βασιλεία) με τη φανέλα της Αλβανίας και ο Γκρανίτ (πρόσφατα τον απέκτησε η Άρσεναλ με μεταγραφή που αγγίζει τα 45 εκατ. ευρώ).

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

Κίτρινες: 23` Τσάνα, 63` Κάτσε, 89` Κουκέλι, 90`+2 Μαβράι – 13` Σαρ, 67` Μπεχράμι

Κόκκινες: 36` Τσάνα (2η κίτρινη)

ΑΛΒΑΝΙΑ (Τζιάνι Ντε Μπιάσι):
Μπερίσα, Αγκόλι, Μαβράι, Τσάνα, Χισάι, Τζάκα (62` Κάτσε), Κουκέλι, Αμπράσι, Λενιάνι, Ρόσι (74` Τσικαλέσι), Σαντικού (81` Γκάσι)

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς):
Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Σαρ, Τζουρού, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Τζεμαϊλί (76` Φράι), Τζάκα, Σακίρι (88` Φερνάντες), Μεχμεντί (62` Εμπολό), Σεφέροβιτς

δολ,αμπε

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.