euro 16 galliaΜε «οβίδα» του Ντμίτρι Παγιέ στο 89΄ η Γαλλία ξεπέρασε χωρίς συνέπειες το άγχος της πρεμιέρας και

νίκησε 2-1 τη Ρουμανία στο Saint-Denis στον εναρκτήριο αγώνα του EURO 2016. Προηγήθηκαν οι «τρικολόρ» με τον Ζιρού στο 58΄, ισοφάρισε με πέναλτι επτά λεπτά αργότερα ο Στάνκου

Η ομάδα του Ανγκελ Ιορντανέσκου εκμεταλλεύτηκε από την αρχή την πίεση που παραδοσιακά ασκείται στη διοργανώτρια χώρα. Εχασε τεράστια ευκαιρία μόλις στο 4΄ όταν ο Στάνκου δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λιορίς σε εξ επαφής προσπάθεια μετά από κόρνερ.

Οι «τρικολόρ» απάντησαν με κεφαλιά του Γκριζμάν στο δοκάρι στο 14΄ και από το σημείο εκείνο έδειχναν να ελέγχουν το ματς. Παρόλα αυτά, πάλι οι Ρουμάνοι ήταν αυτοί που απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, όταν ο Στάνκου έπασε το οφσάιντ και μόνος απέναντι από τον Λιορίς σούταρε ελάχιστα άουτ (48΄).

Ενα σοβαρό λάθος σε έξοδο του Ταταρουσάνου εκμεταλλεύτηκε ο Ολιβιέ Ζιρού και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 58΄. Πολλοί έσπευσαν να προδικάσουν την έκβαση του παιχνιδιού, καθώς οι Γάλλοι είχαν πετύχει το… αγχολυτικό γκολ.

Ομως, στο 65΄ ο Εβρά ανέτρεψε τον Στάντσιου στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε το καθαρό πέναλτι. Ο Στάνκου ανέλαβε την εκτέλεση και αυτή τη φορά νίκησε τον Ούγκο Λιορίς και έγραψε το 1-1.

Ο χρόνος κυλούσε και όλα έδειχναν ότι η Γαλλία θα είναι ακόμα ένα… θύμα της πρεμιέρας. Ομως, ο Ντμίτρι Παγιέ είχε διαφορετική γνώμη. Με έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή στο 89΄ κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Ταταρουσάνου και ένας στεναγμός ανακούφισης ακούστηκε από 80.000 συμπατριώτες του στο Stade de France.

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Κίτρινες: Ζιρού – Ρατς, Κίρικες

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Λορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Ραμί, Εβρά, Καντέ, Ματουιντί, Πογκμπά (77΄ Μαρσιάλ), Παγιέ (90+2΄ Σισοκό), Γκριζμάν (66΄ Κομάν), Ζιρού.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Ανγκελ Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Ρατς, Κίρικες, Γκριγκόρε, Σαπουνάρου, Χομπάν, Στάντσιου (72΄ Κίπτσιου), Πιντιλί, Πόπα (82΄ Τόρζε), Στάνκου, Αντόνε (61΄ Αλιμπέκ).

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.