Οικογένεια Αφγαγών στο δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα με το πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού ΜετανάστευσηςΘεσμική εκτροπή (για μια ακόμα φορά), ή καταπάτηση (και πάλι) κάθε έννοιας δημοκρατικού διαλόγου για τη λήψη σοβαρών και καθοριστικών αποφάσεων;

Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, και τα δύο ερωτήματα ισχύουν για τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή και έχουν ως απάντηση το ΝΑΙ, η οποία για το μείζονος σημασίας ζήτημα της εγκατάστασης ή όχι προσφύγων στα διοικητικά όρια του Δήμου Γρεβενών, προτίμησε να απαξιώσει το θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου παρά να καθίσει να συζητήσει, να εξηγήσει, να απαντήσει.

Προφανώς φοβήθηκε την απολογία καθώς όπως αποδεικνύεται ξανά, ο Περιφερειάρχης, άλλα λέει στην Κοζάνη, άλλα στα Γρεβενά και άλλα συμφωνεί στην Αθήνα.

Αυτός είναι λοιπόν ο περιβόητος σεβασμός του προς τους πολίτες και οι βαρύγδουπες δηλώσεις περί… δημοκρατικής διαβούλευσης πριν τη λήψη οποιασδήποτε σοβαρής απόφασης;

Βέβαια μπορεί να πει κάποιος, καλόπιστος, το ότι το προσφυγικό μετατέθηκε κατά μια βδομάδα και θα συζητηθεί την άλλη Δευτέρα (σίγουρα, ή μήπως… προβλέπεται πως θα προκύψει και άλλο κώλυμα;) δε συνιστά δα και κάποιο έγκλημα.

Συμφωνούμε. Το ζήτημα όμως δεν είναι στην χρονοκαθυστέρηση, αλλά στο γεγονός ότι πήρε αποφάσεις ερήμην των Συλλογικών Οργάνων και των Πολιτών και στις μεθοδεύσεις που εν γένει ακολουθούνται απ΄ τον κ. Καρυπίδη και τους πολιτικούς του συνεργάτες, οι οποίες όταν αποκαλύπτονται επιλέγεται σχεδόν πάντα η μέθοδος του στρουθοκαμηλισμού, μέχρι να καταλαγιάσει η πάνδημη κατακραυγή, πριν προκύψει κάποια νέα,.

Υ.Γ. Κατανοούμε τη λογική της Περιφερειακής αρχής να προσπαθεί να αποφύγει τη δημόσια συζήτηση σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που βρίσκεται εκτεθειμένη. Εκείνη που δεν κατανοούμε είναι η στάση μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης, που συμπεριφέρεται σαν να θέλει να… διευκολύνει τα πράγματα και όχι να ασκήσει το θεσμικό της ρόλο. Γιατί άραγε;

Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.