dustuxia-stenaxoriaΗ δυστυχία πάει στις φτωχές χώρες.

Το άδειο πορτοφόλι, η ανεργία και η κρίση κατάφεραν να κρατήσουν μια θέση και στην Ελλάδα, ανάμεσα στις πιο δυστυχισμένες χώρες του πλανήτη. Τι θέση έχει η χώρα μας και ποια βρίσκεται στην κορυφή;

Η ετήσια έκθεση από το Cato Institute έδωσε ξανά στη δημοσιότητα τα ονόματα των εθνών με τα υψηλότερα επίπεδα… δυστυχίας στον κόσμο και η αλήθεια είναι ότι μερικές χώρες μπορεί να σας εκπλήξουν.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο Καθηγητής Steve Hanke του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς χρησιμοποίησε μια μίξη οικονομικών δεδομένων –το άθροισμα της ανεργίας, τον πληθωρισμό, τα επιτόκια τραπεζικού δανεισμού κ.ο.κ.- προκειμένου να υπολογίσει τον δείκτη δυστυχίας της κάθε χώρας. Για 3η συνεχόμενη χρονιά, ο… τίτλος πάει στη Βενεζουέλα, το πιο δυστυχισμένο έθνος του πλανήτη, το οποίο ακολουθείται από την Ουκρανία, τη Βραζιλία, την Αργεντινή και τη Νότια Αφρική, σύμφωνα με το Business Insider.

Άδεια ράφια σε σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας

Σύμφωνα με την έκθεση, η κατάσταση της Βενεζουέλας έχει χειροτερέψει από πέρσι, με το σκορ της να ανεβαίνει από το 106,3 στο 214.9, μέσα σε ένα χρόνο, λόγω των υψηλών επιπέδων πληθωρισμού. Στο μεταξύ, η Ουκρανία κέρδισε περισσότερους… πόντους δυστυχίας, σκαρφαλώνοντας από την 4η στη 2η θέση. Άλλες χώρες που θα περίμενε κανείς να δει μέσα στη λίστα, όπως η Συρία, βρίσκονται εκτός, λόγω της έλλειψης οικονομικών στοιχείων από το Economist Intelligence Unit (EIU).

Δείτε όλη τη λίστα με τις 15 πιο δυστυχισμένες χώρες εδώ.

15. Ελλάδα – 29
14. Ουρουγουάη – 29.1
13. FYROM – 29.2
12. Μόλδοβα – 30.4
11. Αίγυπτος – 31.6
10. Σερβία – 32.3
9. Τζαμάικα – 32.6
8. Κράτος Παλαιστίνης – 36.4
7. Ιράν – 36.7
6. Ρωσική Ομοσπονδία – 37.4
5. Νότια Αφρική – 40
4. Αργεντινή – 60
3. Βραζιλία – 67.8
2. Ουκρανία – 82.7
1. Βενεζουέλα – 214.9

clickatlife


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.