Μήνυση για την καταστροφή εγγράφων στην υπόθεση του πατέρα του, Γιώργου-Όλα όσα ανέφερε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ»
polyzos ΠΟΛΥΖΟΣ
Σημαντικές είναι οι εξελίξεις που αποκάλυψε το «Τούνελ» στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου την Παρασκευή 3 Ιουνίου.

Η οικογένεια του βιολογικού του πατέρα, Γιώργου Πολύζου κατέθεσε μέσω του πληρεξουσίου συνηγόρου της κ. Θανάση Τέλιου, μήνυση κατά της διοίκησης του Νοσοκομείου Κοζάνης.

Κατηγορεί τους διοικούντες για δόλια καταστροφή δημοσίων εγγράφων και παράβαση καθήκοντος δημοσίων υπαλλήλων.

Μετά από έρευνα της οικογένειας στο Νοσοκομείο, αποκαλύφθηκε πως ο φάκελος με τοιστορικό θανάτου του Γιώργου Πολύζου το 1997 σε ηλικία 42 χρόνων, δεν ήταν επαρκής, με αποτέλεσμα να υπάρχουν υπόνοιες για τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του.

Την ημέρα εκείνη ο πατέρας του 9χρονου τότε Κωστή, ένιωσε αδιαθεσία. Μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας στη Σιάτιστα. Διαγνώστηκε καρδιακό σοκ και μεταφέρθηκε έχοντας χαμηλή πίεση στο Νοσοκομείο Κοζάνης. Εκεί έπαθε ανακοπή και πέθανε. Δεν υπήρχε ιστορικό κληρονομικότητας ούτε είχε κάποιο παθολογικό ή καρδιολογικό πρόβλημα.

Στο νοσοκομείο δεν έγινε η απαραίτητη νεκροψία, απλά δόθηκε βεβαίωση θανάτου. Στον φάκελο του , βρέθηκαν δυο διαφορετικά ιατρικά έγγραφα. Στο ένα αναγράφεται ανακοπή καρδιάς, στο άλλο υπάρχει διαφορετική εικόνα.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο «Τούνελ» ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Τέλιος είπε πως η εικόνα που δόθηκε από τη γιατρό που τον εξέτασε στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας, είναι εντελώς διαφορετική από την εικόνα που τελικά δόθηκε στο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Για το λόγο αυτό τις επόμενες μέρες μάρτυρες θα δώσουν ένορκες καταθέσεις.

Όπως διευκρίνισε, τα νοσοκομεία οφείλουν να κρατούν τους φακέλους ακέραιους για είκοσι χρόνια.

«Θεωρούμε πως ο ιατρικός φάκελος του Γιώργου Πολύζου καταστράφηκε πρόσφατα μετά τη δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα κι όχι παλιότερα όπως επικαλούνται από τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Πιθανότατα κάποιος από πρόθεση ή αμέλεια δεν διενήργησε τότε νεκροτομή στον 42χρονο Γιώργο Πολύζο προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του. Θα ζητηθούν ποινικές ευθύνες, έστω και μετά από τόσα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

Η πρώτη δίκη

Η Δέσποινα Κουτσέγκου και o Χρήστος Ντιός που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση,βρίσκονται προφυλακισμένοι σε διαφορετικές φυλακές.

Η μητέρα και ο πατριός του άτυχου Κωστή θα δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης για πλαστογραφία, περιύβριση νεκρού και ψευδορκία στις 15 Ιουνίου μετά από αναβολή που ζήτησαν και πήραν. Τα αδικήματα αυτά διαχωρίστηκαν από αυτό της ανθρωποκτονίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ομολογήσει την ενοχή τους.

anikolouli

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.