oa708

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανακοίνωσε την Παρασκευή, τα ονόματα των αθλητών που θα απαρτίσουν την ειδική ομάδα προσφύγων που πρόκειται να λάβει μέρος, τιμητικά και συμβολικά, στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας.

Ανάμεσα τους, δυο κολυμβητές από την Συρία, δυο αθλητές του Τζούντο από το Κονγκό, ένας μαραθωνοδρόμος από την Αιθιοπία και πέντε αθλητές στίβου από το Σουδάν.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες χαιρέτησε τη σημερινή ανακοίνωση της ΔΟΕ, με τον επικεφαλής της να δηλώνει: «Η Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων μας εμπνέει. Παρ’ όλο που αναγκάστηκαν να διακόψουν την αθλητική τους σταδιοδρομία, οι πρόσφυγες αυτοί, όλοι τους αθλητές υψηλού επιπέδου, θα έχουν επιτέλους την ευκαιρία να κυνηγήσουν τα όνειρά τους».

«Η συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένας φόρος τιμής στο κουράγιο και την επιμονή όλων των προσφύγων να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και την οικογένειά τους. Η Υ.Α. είναι στο πλευρό τους και στο πλευρό όλων των προσφύγων», τόνισε ο Ύπατος Αρμοστής, Φιλίππο Γκράντι.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην ομάδα τράπηκαν σε φυγή από την πατρίδα τους λόγω της βίας και των διώξεων και αναζήτησαν καταφύγιο σε διάφορες χώρες, από το Βέλγιο, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο μέχρι την Κένυα και τη Βραζιλία.

Τα μέλη της προσφυγικής ομάδας που ανακοινώθηκαν από τη Δ.Ο.Ε. είναι οι εξής:

1) Rami Anis, 25 ετών, Συρία, κολύμβηση (100μ. πεταλούδα)

2) Yusra Mardini, 18 ετών, Συρία, κολύμβηση (200μ. ελεύθερο)

3) Paulo Amotun Lokoro, 24 ετών, Νότιο Σουδάν, στίβος (1500μ)

4) Yonas Kinde, 36 ετών, Αιθιοπία, στίβος (μαραθώνιος)

5) Yiech Pur Biel, 21 ετών, Νότιο Σουδάν, στίβος (800μ.)

6) James Nyang Chiengjiek, 28 ετών, Νότιο Σουδάν, στίβος (800μ.)

7) Anjelina Nadai Lohalith, 21 ετών, Νότιο Σουδάν, στίβος (1500μ.)

8) Rose Nathike Lokonyen, 23 ετών, Νότιο Σουδάν, στίβος (800μ.)

9) Popole Misenga, 24 ετών, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τζούντο

10) Yolande Bukasa Mabika, 28 ετών, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τζούντο

 

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.