bibl 3

Την Τετάρτη 18/5/2015 γιορτάσαμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, συντροφιά με τους μαθητές

της Ε΄ τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου και το δάσκαλο τους, που τους συνόδεψε στη Βιβλιοθήκη, Αργύρη Καραλιόλιο.
bibl 4
Η Ζωή Λόλα, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Γρεβενών, παρουσίασε στα παιδιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με θέμα: «Η αρκούδα από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τη σύγχρονη εποχή και τη σχέση της με τον άνθρωπο». Η Ζωή κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών, δημιουργώντας ένα παιχνίδι ερωτήσεων –απαντήσεων και συγχρόνως παρουσιάζοντας τους πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Οι φίλοι μας ενθουσιάστηκαν πραγματικά όταν ήρθε η ώρα να κατασκευάσουν ένα χάρτινο αρκουδάκι χρησιμοποιώντας την τέχνη οριγκάμι.

bibl 2

Το αποκορύφωμα της δράσης ήταν η προβολή ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος» σε σχέση με τη δράση της στην περιοχή Γρεβενών.
bibl 1
Ευχαριστούμε ολόψυχα την διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Σόνια Δημάκη, για την άψογη συνεργασία μαζί μας σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα, η οποία επιφέρει πάντα εξαιρετικά αποτελέσματα. Επίσης την αρχαιολόγο, Ζωή Λόλα, για την άριστη παρουσίαση της δράσης, που με τον τρόπο της πέρασε το παιδαγωγικό μήνυμα της συμμετοχής των παιδιών στη διατήρηση του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.