mpomp08

Η καλλιτέχνις Sophia Hewson παρουσιάζει μία έκθεση, η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Η ίδια γύρισε ένα μικρό film στο οποίο φαίνεται το πρόσωπό της και το χέρι ενός άνδρα, ενώ την… «βιάζει».

Στόχος της Σοφίας είναι να αμφισβητήσει την εξουσία που έχουν οι άνδρες πάνω στο γυναικείο σώμα, με το έργο να έχει το όνομα «Είσαι εντάξει Μπομπ;» και παρουσιάζεται σε γκαλερί της Μελβούρνης αυτή την εβδομάδα.

Η 31χρονη, η οποία χαρακτηρίζει το νέο της έργο ως ένα μαχητικό, φεμινιστικό κομμάτι, απεικονίζεται στο 3λεπτο βίντεο σαν να κακοποιείται με αληθοφανή τρόπο, έχοντας κατεβασμένο βλέμμα της και βουρκωμένα, ανέκφραστα μάτια.

«Κεντρικό ρόλο σε αυτό το έργο είναι η ιδέα ότι ο βιασμός είναι κάτι περισσότερο από μια ανεπιθύμητη σεξουαλική πράξη, η οποία οδηγεί στην αποδόμηση της ανδρικής δύναμης και του μοντέλου του πατριαρχισμού.

Το μόνο που φαίνεται από τον βιαστή Bob είναι τα χέρια του, ενώ τα κοινωνικά ερωτήματα που απασχολούν την Σοφία και τους θεατές μέσα από το έργο της είναι πολλά.

Η Hewson έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από εκθέσεις, και ήταν φιναλίστ για το βραβείο Archibald το 2014 και το 2015.

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.