katharismos-energeias-708

Το σπίτι αποτελεί το καταφύγιο κάθε ανθρώπου. Εκεί, νιώθει ασφαλής και άνετα, με τον καθένα να μπορεί να εκφραστεί όπως θέλει.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως το σπίτι «κουβαλά» τα συναισθήματα του ιδιοκτήτη, με τα δυνατά συναισθήματα να «μένουν» στους τοίχους.

Κάθε φορά που αισθάνεστε κάτι ισχυρό, επηρεάζετε και το περιβάλλον σας, σύμφωνα με την Είμι Σερ, θεραπεύτρια ενέργειας και συγγραφέα.

«Εμπειρίες σοκαριστικών γεγονότων, οικογενειακές διαφωνίες, φόβος, δικές μας δηλαδή συναισθηματικές καταστάσεις συχνά αντανακλώνται στην ενέργεια των σπιτιών μας. Ετσι, τα γεγονότα δεν φεύγουν και είναι σαν κρέμονται στους τοίχους», αναφέρει.

Για να διώξετε, λοιπόν, τα «περιττά» από τον χώρο, η Είμι προτείνει να καθαρίσετε την ενέργεια του σπιτιού σας.

Κάποιοι μπορεί να το θεωρήσουν αστείο, ενώ άλλοι που πιστεύουν στη δύναμη της ενέργειας να το βρουν ενδιαφέρον.

Ας δούμε, λοιπόν, τι προτείνει η Ειμι:

Ανοίξτε τα παράθυρα

Οταν αποφασίσετε να καθαρίσετε την ενέργεια του σπιτιού σας, το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι ανοίξετε τα παράθυρα. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας ή μια μεγάλη αφίσα, για να δημιουργήσετε αέρα και να διώξετε τον αρνητισμό.

Φυτά και λουλούδια

Κάθε φυτό εσωτερικού χώρου μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο για την διατήρηση της ενέργειας. Προτιμήστε τη λεβάντα, τον ευκάλυπτο ή το λευκό φασκόμηλο. Τοποθετήστε τα φυτά στο σαλόνι σας ή βάλτε μπουκέτα με φρέσκο νερό σε κάθε δωμάτιο.

Αρωματίστε

Φασκόμηλο, τριαντάφυλλο, λεβάντα και λιβάνι είναι ορισμένα από τα αρώματα που λένε πως βοηθούν στον καθαρισμό, με την Ειμι να υποστηρίζει πως η μυρωδιά που προτιμάτε, είναι και πιο αποτελεσματική στον χώρο σας.

Πως το κάνετε; Πάρτε ένα καθαρό βαποριζατέρ, βάλτε νερό με μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο και ψεκάστε. Αλλιώς επιλέξτε ένα θυμίαμα και αφήστε το να κάψει.

Μετακινήστε τα έπιπλα μέχρι να νιώσετε καλά

Ολοι έχετε ακούσει για το Φενγκ Σούι, το αρχαίο σύστημα εναρμόνισης και εξισορρόπησης της ενέργειας ενός περιβάλλοντος με τη τοποθέτηση αντικειμένων.

«Αν και υπάρχουν κανόνες, ο καθένας έχει το δικό του μοναδικό ενεργειακό σύστημα, το οποίο σχετίζεται με τους χώρους με πολύ διαφορετικό τρόπο», αναφέρει η Ειμι.

Αυτό που συμβουλεύει είναι να αλλάξετε τα έπιπλα στον χώρο σας, παρατηρώντας πώς αισθάνεστε συναισθηματικά. Οπως λέει, μερικές φορές ακόμα και η μετακίνηση του καναπέ, μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο ασφαλής.

Μαύρη τουρμαλίνη

Ο συγκεκριμένος κρύσταλλος έχει την ιδιότητα να λειτουργεί σαν σφουγγάρι και να απορροφά την αρνητικότητα, ενώ προσφέρει προστασία. Μπορείτε να τον τοποθετήσετε δίπλα σε ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες δημιουργούν χαοτική ενέργεια μέσα στο σπίτι.



iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.