egyptair-sintrimia-aeroskafos-ereynes-708_0

Απαντήσεις στα ερωτήματα της τραγωδίας της πτήσης της EgyptAir αναζητούν οι Αιγύπτιοι, την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προσπάθεια εντοπισμού των μαύρων κουτιών του μοιραίου Airbus.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο μαύρων κουτιών συνεχίζονται στα δυσπρόσιτα βάθη της Μεσογείου, τα οποία φτάνουν ακόμα και τα 3 χλμ. Οι Αιγύπτιοι αναζητούν την άτρακτο του αεροσκάφους με υποβρύχια ρομπότ. Την ένταξη του υποβρυχίου στις δυνάμεις που διεξάγουν την έρευνα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Φατάχ αλ Σίσι. «Ερευνητικός εξοπλισμός μεταφέρθηκε από το υπουργείο Πετρελαίου, έχουν ένα υποβρύχιο που μπορεί να φτάσει 3.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα», δήλωσε ο Σίσι απευθυνόμενος σε υπουργούς και βουλευτές που είχαν συγκεντρωθεί για τα εγκαίνια ενός εργοστασίου λιπασμάτων στο λιμάνι Νταμιέτα. «Σήμερα κινήθηκε προς την κατεύθυνση της περιοχής της συντριβής του αεροπλάνου, επειδή εργαζόμαστε σκληρά για να ανακτήσουμε τα μαύρα κουτιά».

Φωτογραφίες που σοκάρουν
Την ίδια ώρα, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες-σοκ από τα συντρίμμια της πτήσης, ενώ οι ερευνητές επιβεβαιώνουν ότι ανιχνεύθηκε καπνός στο αεροσκάφος πριν από τη συντριβή του στη Μεσόγειο, κάτι που πιθανότατα σημαίνει ότι για κάποιον λόγο ξέσπασε φωτιά μέσα στο αεροσκάφος, και ειδκότερα στις τουαλέτες.

Τμήματα από το αεροσκάφος, όπως και ρούχα των άτυχων επιβατών και σωσίβια ανασύρθηκαν από τη θάλασσα, όπου συνεχίζονται οι έρευνες, όπως αναφέρει η Daily Mail που δημοσίευσε τις φωτογραφίες.

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.