zise-ti-stigmi-708

Πόσοι από εσάς θεωρούν πως είναι «παρών» στη ζωή τους; Πως έχουν πιάσει τη ζωή από τα «μαλλιά», που λένε, που ζουν το κάθε λεπτό, ξέροντας πως οι στιγμές μετρούν.

Πολλοί το λένε, λίγοι το κάνουν. Δεν είναι πάντα εύκολα να ζεις κάθε στιγμή, το «Τώρα»! Συνήθως σκέφτεστε το παρελθόν, έναν χαμένο έρωτα, μια λάθος κίνηση στη δουλειά, έναν καβγά. Το ίδιο συμβαίνει και με το μέλλον, τι θα κάνετε αύριο, που θα πάτε, τι θα φάτε.

Μέσα σε όλο αυτόν τον χαμό των χρόνων, ξεχνάτε το «Τώρα». Το χαμόγελο του παιδιού σας, το φιλί του συντρόφου σας, το οικογενειακό τραπέζι στο σπίτι των δικό σας.

Αφήστε κάτω το κινητό και τα social media, το παρελθόν και το μέλλον και γίνετε παρών στη ζωή σας.

Απολαύστε το τίποτα για 5 λεπτά

Είναι πολύ απλό. Καθίστε ή ξαπλώστε και χαλαρώστε. Μην σκέφτεστε τίποτα, καταστρέφει το μυστικό. Αναπνεύστε και εκπνεύστε, βγάζοντας από μέσα σας τα πάντα.

Αυτά τα 5 λεπτά είναι για εσάς, ούτε για το πρότζεκτ που έχετε να ολοκληρώσετε, ούτε για το νοικοκυριό, ούτε για τα άλλα 6.545.415 πράγματα που έχετε.

Χρησιμοποιήστε όλες τις αισθήσεις σας

Ακούγεται σούπερ!Την επόμενη φορά που θα γευματίζετε, για παράδειγμα, μην φάτε απλά. Χρησιμοποιήστε όλες σας τις αισθήσεις και αισθανθείτε όλο το φαγητό σας. Ξεχωρίστε υφές και αναγνωρίστε καρυκεύματα και κρυφά υλικά.

Αυτό θα σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε στη στιγμή.

 

Ενα πράγμα τη φορά

Δεν έχετε σούπερ δυνάμεις -καλώς ή κακώς, οπότε είναι αδύνατο να ασχοληθείτε με πολλά πράγματα, μία στιγμή. Συγκεντρωθείτε σε ένα από αυτά και δώστε τον καλύτερο σας εαυτό. Με το να κάνετε ένα σωρό εργασίες συγχρόνως, το μόνο που μπορεί να πετύχετε είναι να πονοκεφαλιάσετε και να μην γίνουν καλά.

Χτίστε τις σχέσεις σας

Οχι αυτές μέσα από το Facebook και το Instagram, αλλά τις πραγματικές. Με τους φίλους, τους συναδέλφους και την οικογένειά σας. Οταν είστε στη δουλειά, π.χ. μην μιλάτε στον διπλανό σας κοιτώντας στον υπολογιστή και γράφοντας παράλληλα. Κοιτάξτε τον στα μάτια και πείτε ό,τι έχετε να πείτε.

 

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.