koyptsidis, ΚΟΥΠΤΣΙΔΗΣΔιαβάστε την τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη, που έκανε στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της  Τετάρτης (18-5), πριν την επίσημη ανακοίνωση της Κυβέρνησης για την μεταφορά μεταναστών στα Γρεβενά:

Στη Κεντρική εξουσία …..Εν αγνοία των τοπικών κοινωνιών, εν αγνοία των τοπικών συμβουλίων, που εμπλέκονται… εκ των πραγμάτων.

Καταρχήν μπορούν να αποφασίζουν ότι θέλουν, μπορούν να μεθοδεύουν ότι θέλουν, οφείλουν όμως, πριν χαρακτηρίσουν ρατσιστική μια κοινωνία που δεν μπορεί να δεχθεί ένα μεγάλο αριθμό που φημολογείται τριών τεσσάρων χιλιάδων …. Θα πρέπει να καταλάβουν σ’ αυτή την περίπτωση ότι   είναι ρατσιστές  οι ίδιοι.

 Ο κάθε υπουργός, το κάθε επιτελείο, άμυνας ή οτιδήποτε άλλο που μεθοδεύει, να μετακυλήσει έναν τόσο μεγάλο αριθμό δίπλα στην πόλη των Γρεβενών χωρίς να λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες μιας φτωχής, παραμελημένης, παρακμάζουσας κοινωνίας, με πολύ μικρό αριθμό ενεργών πολιτών, θα πρέπει να καταλάβει ότι αυτός λειτουργεί ρατσιστικά, ότι αυτές οι κυβερνήσεις σε εισαγωγικά και αυτοί οι υπουργοί που μεθοδεύουν τέτοια πράγματα, αυτοί είναι ρατσιστές.  

Είναι ρατσιστές απέναντι στους πολίτες και στην κοινωνία των Γρεβενών, και το λέω γιατί απ’ ότι φαίνεται, έχουν προαποφασίσει πράγματα.

Ήμουν στην αρχή της εβδομάδος στην Κατερίνη, είδα σε κάποιο γήπεδο, είχαν έξω, εκτός πόλης, 300 μετανάστες, λέει, συμφωνήσαμε αυτούς, δε φέρνουν άλλους, ήταν να παν σε ένα ξενοδοχείο, τον Κορινό, δεν τους δέχτηκαν, δεν πήγαν και τώρα βρίσκουν ευκαιρίες, σε περιοχές που έχουν σε εισαγωγικά εγκαταστάσεις, που δεν ανήκουν σ’ αυτές, υποδομές όπως είναι στα Πατώματα, ή οπουδήποτε αλλού χωρίς να λάβουν τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε κοινωνίας,  να μεταφέρουν πρόσφυγες.

Ναι, είμαστε φιλόξενοι, ναι θέλουμε να βοηθήσουμε, σε αυτό που μπορούμε. Νομίζω ότι πρέπει πλέον να αφήσει ένα μήνυμα, ότι αυτοί λειτουργούν ρατσιστικά απέναντι στην κοινωνία των Γρεβενών, στους πολίτες των Γρεβενών.

Όταν στον μοναδικό, κατοικημένο οικισμό, επι της ουσίας κατοικημένο οικισμό, με ένα αριθμό πολιτών που ασχολούνται με διάφορα πράγματα, διάφορες εργασίες διότι κάθε κοινωνία είτε είναι μικρή, είτε είναι αγροτική, περιφερειακά, εδώ πραγματικά είναι ο μοναδικός ίσως οικισμός μαζί με τη Δεσκάτη που έχει όλες τις δραστηριότητες , δε μπορεί λοιπόν να μεταφέρουν εδώ μετανάστες,

Ας ψάξουν, άλλες λύσεις, εκεί που πρέπει, ένα μικρό αριθμό ενδεχομένως, να μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε, σε ένα χώρο που θα συμφωνηθεί, αλλά οτιδήποτε άλλο είναι επιθετική ενέργεια από αυτούς, δεν είναι από εμάς και σίγουρα, να καταλάβουν ότι οι αντιδράσεις μας, θα είναι ακραίες. Και δε θα είμαστε ρατσιστές εμείς, θα είναι αυτοί.

Νομίζω ότι αυτό το μήνυμα πρέπει να το πάρουν.

Ήδη συζητάν για την ενδοχώρα, ήδη έχουν αποκλειστεί η Φλώρινα και η Καστοριά, σαν σύνορα.  Έχει αποκλειστεί η Κοζάνη, γιατί είναι μεγάλη, είναι η έδρα και είναι μεγάλη, έχει ενδεχομένως πολλούς ψήφους ή οτιδήποτε άλλο. Δε μπορεί τα Γρεβενά λοιπό να πληρώσουν το μάρμαρο. Ήδη είναι σε φθίνουσα πορεία. Πόσο ακόμα.

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.