Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Μπλόκο» σε 31 αθλητές από την ΔΟΕ λόγω ντόπινγκ!

17 Μαΐου, 2016 by Χρήστος Μίμης

rio
Νέο σκάνδαλο ντόπινγκ φαίνεται πως θα ταράξει τους Ολυμπιακούς του Ρίο, αφού η ΔΟΕ ανακοίνωσε πως 31 αθλητές θα μείνουν εκτός μετά από επανεξέταση δειγμάτων που είχαν παρθεί στους αγώνες του Πεκίνου.

Η επανεξέταση δειγμάτων που πάρθηκαν στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου από τη WADA οδηγούν στον αποκλεισμό 31 αθλητών από τους ερχόμενους αγώνες του Ρίο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν περισσότεροι αποκλεισμοί, καθώς η επανεξέταση συνεχίζεται με δείγματα από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, το 2012.

Πρόκειται για αθλητές από έξι διαφορετικά αθλήματα από δώδεκα διαφορετικές χώρες και ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την ενημέρωση των ολυμπιακών επιτροπών των χωρών τους.

O αριθμός των αποκλεισμών μπορεί να αυξηθεί, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα από την επανεξέταση άλλων 250 δειγμάτων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: «Η ΔΟΕ επανεξέτασε 454 δείγματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Πρόκειται για διαδικασία που γίνεται σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντιντόπινγκ (WADA).

31 αθλητές, από 6 αθλήματα αναμένεται να αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ, συμφώνησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να ενημερωθούν οι 12 Ολυμπιακές Επιτροπές των χωρών από τις οποίες κατάγονται οι αθλητές. Όλοι όσοι παραβιάζουν τους κανόνες του αντιντόπινγκ θα αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς του Ρίο».

sport-fm

loading…

This entry was posted on Τρίτη, 17 Μαΐου, 2016 at 23:16 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΣΤΙΒΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply