sxoleio 4oΕΛΕΟΣ!!! Η καταγραφή δε φτάνει πλέον. Επιβάλλεται η μελέτη του φαινομένου των αναίτιων καταστροφών στο χώρο του

σχολείου μας και ο σχεδιασμός δράσεων, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι με στόχο την προστασία του χώρου και τη δημιουργία συμπεριφορών και νοοτροπιών που θα αποτρέψουν τέτοιες καταστροφές στο μέλλον.
Τον τελευταίο καιρό όμως υπάρχει μια έξαρση του φαινομένου αυτού.
Οι αίτιοι αυτών των καταστροφών είναι εξωσχολικοί που πιθανόν να φοίτησαν και στο σχολείο μας. ΄Ετσι πρωτοφανές μένος επέδειξαν για άλλη μια φορά άγνωστοι, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές, φθορές και καταστροφές.

Ενώ οι μαθητές μας ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος, καθαρίζουν συνεχώς τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου και φυτεύουν λουλούδια για καλαισθητική αναβάθμιση του χώρου, κάποιοι ανεγκέφαλοι, στο όνομα της δημοκρατίας και της δήθεν ελευθερίας, αφού τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά λόγω της έλλειψης ανοιχτών χώρων στις πόλεις, για ευχαριστώ προκαλούν συνεχώς καταστροφές, μη σεβόμενοι τη δημόσια περιουσία. Σπάσιμο τζαμιών, παραβιάσεις συνεχείς κλειδαριών, γράψιμο των τοίχων, σπάσιμο δέντρων, καταστροφή βρυσών, ακόμα και καταστροφή τοίχων πιθανώς με καλέμι, είναι το καθημερινό τους μέλημα.

Έχει ενημερωθεί η αστυνομία κι έχουν γνώση πλέον οι φύλακες. Τους προειδοποιούμε ότι και γι’ αυτούς ισχύει η ρήση, ότι γελάει ο κλέφτης, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα γελάσει τελευταίος ο νοικοκύρης.
΄Ετσι απευθύνουμε έκκληση, ώστε “ο καθένας μας και όλοι μαζί, να γίνουμε φύλακες της περιουσίας που ανήκει στους δημότες και δη στα παιδιά, τόσο για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των παιδιών μας, όσο και για την πραγματική οικονομική ζημία, που ο Δήμος και η κοινωνία καλείται να αποκαταστήσει κάθε φορά.

Οι φθορές, ένα μικρό μόνο μέρος…

Η προσπάθεια εξωραϊσμού του χώρου από τους μαθητές μας…

 

 

Ο Διευθυντής

Φώτιος Χρ. Μπαζάκας

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.