aytoo-708

Τους λόγους για τους οποίους δέχτηκε

επίθεση ο διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, Χρήστος Ιατρού, προσπαθούν να εντοπίσουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Την ίδια στιγμή πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για συμβόλαιο παραδειγματισμού από πληρωμένους εκτελεστές, καθώς παρά το γεγονός ότι οι δράστες πυροβόλησαν 5 φορές με πιστόλι των 9ΜΜ, έπληξαν μόνο τον μηρό του θύματος με 4 από τις βολίδες να τον πετυχαίνουν.

Πάντως, αμέσως μετά την επίθεση και λίγο πριν οδηγηθεί στο χειρουργείο, ο 65χρονος κατάφερε να δώσει μία πρώτη κατάθεση στην αστυνομία. Σε αυτή περιέγραψε όσα θυμόταν από την επίθεση, ενώ φέρεται να υποστήριξε ότι δεν μπορεί να φανταστεί το λόγο για τον οποίο αυτή έγινε.

Από την πλευρά της, η αστυνομία αποκλείει το ενδεχόμενο της ληστείας μια και οι δράστες έφυγαν χωρίς να καν να αποπειραθούν να αφαιρέσουν από το όχημα τη τσάντα του διευθυντή της Νεφρολογικής. Αυτό σημαίνει ότι στο τραπέζι πέφτουν αρκετά σενάρια.

Σενάριο 1ο: Ποινικοί κρατούμενοι πίσω από την επίθεση

Το ενδεχόμενο ο 65χρονος διευθυντής να έχει αρνηθεί τη χορήγηση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών νεφροπάθειας σε ποινικούς κρατούμενους προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν ειτε για να μεταφερθούν στο νοσοκομείο των φυλακών είτε για να νοσηλεύονται συχνότερα προκειμένου να καταστρώσουν κάποιο σχέδιο απόδρασης, είναι ένα από αυτά που εξετάζουν οι αξιωματικοί.

Υποθέσεις μάλιστα γίνονται και λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου καθώς με αυτά τα πιστοποιητικά οι κρατούμενοι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την ταχύτερη αποφυλάκισή τους ως πάσχοντες με συγκεκριμένα ποσοστά αναπηρίας. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί όμως είναι το γεγονός ότι αυτά τα πιστοποιητικά δίνονται από ειδικές επιτροπές στις οποίες δεν συμμετέχουν νοσοκομειακοί γιατροί.

Ένα άλλο σενάριο θέλει πίσω από την επίθεση να βρίσκονται έγκλειστοι για υποθέσεις ναρκωτικών οι οποίοι έχουν περάσει από το ψυχιατρείο του Κορυδαλλού. Από την πλευρά του όμως, ο 65χρονος φέρεται να δήλωσε ότι όχι μόνο δεν είχε καμία επαφή με ποινικούς, αλλά και ότι δεν έχει δεχθεί και σχετικές πιέσεις.

Σενάριο 2ο: Οι προμήθειες του ΕΟΠΥΥ

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εξετάζουν και το ενδεχόμενο η επίθεση να σχετίζεται με τη συμμετοχή του γιατρού σε δευτεροβάθμια επιτροπή αξιολόγησης-κοστολόγησης προμηθειών του ΕΟΠΥΥ η οποία είχε να κάνει με την αγορά ιατρικών μηχανημάτων σε νοσοκομεία. Παράλληλα, ο διευθυντής της νεφρολογικής κλινικής σχετίζεται και σε υπόθεση προμήθειας μηχανημάτων το 2007, η οποία εκκρεμεί στη δικαιοσύνη.

Σενάριο 3ο: Η απόρριψη να γίνουν χειρουργεία στο εξωτερικό

Ο Χρήστος Ιατρού εκτός από διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας είναι και πρόεδρος του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ. Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Έθνους, ο γιατρός, από τη συγκεκριμένη θέση απέρριπτε πολλά αιτήματα για θεραπείες ή χειρουργικές επεμβάσεις σε κέντρα του εξωτερικού. Παράδειγμα που φέρνει η εφημερίδα θέλει τον γιατρό να έχει μειώσει τις παραπομπές Ελλήνων ασθενών σε ιατρικό κέντρο τις Γερμανίας από 60 σε μόλις 7 ή 8, κάτι που σημαίνει ότι ο πρόεδρος του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ κατάφερε να εξοικονομήσει μεγάλα ποσά και χωρίς να τεθεί η ασφάλεια των ασθενών σε κανένα κίνδυνο.

«Είναι προφανές ότι τα συμφέροντα είναι πολύ μεγάλα και άνθρωποι που γνωρίζουν από μέσα την κατάσταση αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να παρέχονται «κίνητρα» σε Έλληνες γιατρούς, προκειμένου να γνωματεύσουν ότι η επέμβαση ή η θεραπεία δεν γίνεται στη χώρα μας. Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε ενημερωθεί για τις μεθοδεύσεις των παραπομπών», αναφέρει η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της όπου αναγράφει και διαδικασίες που απαιτούνται για να μεταφερθεί κάποιος για θεραπεία στο εξωτερικό.

Για να δώσει πάντως μία ιδέα του πόσα χρήματα κατάφερε να εξοικονομήσει ο κ. Ιατρού, η εφημερίδα φέρνει το εξής παράδειγμα: Μια νευροχειρουργική επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα με κόστος περί τα 25.000 ευρώ. Για την ίδια επέμβαση σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης απαιτούνται 100.000 ευρώ, συν όσα επιπλέον ποσά μπορούν να προκύψουν από «επιπλοκές».

Σενάριο 4ο: Οι προσωπικές διαφορές

Η υπόθεση να βρίσκονται απλά προσωπικές διαφορές πίσω από την επίθεση εξετάζεται ως ένα βαθμό κι αυτή, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για χτύπημα τρομοκρατών.

Πάντως, οι αξιωματικοί έχουν ξεκινήσει ενδελεχή έρευνα για να διαλευκάνουν την υπόθεση.

 


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.